Indiana Dżons i Nowa Krucjata – SPOILERY!!!
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Indiana Dżons i Nowa Krucjata – SPOILERY!!!
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
26 maja 2008 o 12:05 #1531
John J Adams
KeymasterPrzypuszczam, że i ten scenariusz wyglądał znacznie lepiej, zanim zaczęli go "poprawiać".
26 maja 2008 o 12:06 #1532Sasquatch
MemberDolar tani jak barszcz nie oplaca nam sie sprzedawac tych poprawek 🙂
I nie opuszcze mnie wrażenie, ze przynajmniej ostatnia rolke filmu podmienila STARA Lucasa…
26 maja 2008 o 12:59 #1534awu
MemberZ tą rolka wątpię jego stara to Max Rebo i właśnie ma trasę koncertową po terytoriach zewnętrznych.
26 maja 2008 o 14:25 #1535Sasquatch
MemberJesli to kogos jeszcze rajcuje
[url]http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=328374564[/url]
profil Iriny Spalko na MySpace:
Who I'd like to meet:
"Dr. Jones… I would gladly have his balls chopped off with my sword!"
🙂26 maja 2008 o 16:47 #1536Ragnus
ParticipantJakby pułapki były przy zwłokach Hiszpanów to ludzie by krzyczeli: jak to, ale Oxy przeszedł i co nie rozbroił ich? Zamiast pułapek lepsze by były sceny z masą jakiś robali/gadów/płazów czy innego badziewia. Te parę skorpionów to moim zdaniem niewykorzystany strasznie potencjał.
Pułapki to były potrzebne w piramidzie. Wystarczyło zbiec sobie po schodkach, przyłożyć czachę do ściany i 13x cameo Calisty ujrzeli wszyscy.26 maja 2008 o 18:53 #1540Sasquatch
MemberMoze i racja ze w piramidzie, chodzilo mi bardziej o scene i jej sens, a nie umiejscowienie, o to ze IJ to rutyniarz, ze to ameryka poludniowa i te same / podobne pulapki, ktore juz widzielismy i ze szczeka mlodemu opada jak widzi jak staruszek je pokonuje / unieszkodliwia od niechcenia.. a my mamy radoche z nawiazania.. a ta co bylo? 3 skorpiony na krzyz, jeden ukasil mlodego bez sladu, mnie jak komar ugryzie to mam bąbla jak cholera, a on sie nawet pozniej nie drapal. No i nastepna niekonsekwencja, nie znal sie na rodzajach skorpionow, ale na rodzajach wez juz tak! mozna powiedziec – specjalista z biologi ale wybiorczy.
26 maja 2008 o 19:12 #1542awu
MemberNo ze skorpionem to fakt im wiekszy i wieksze ma szczypce tym slabszy ma jad. Lord New Age to potwierdzi:)
26 maja 2008 o 19:23 #1544Sasquatch
MemberNie neguje ze ze skorpionem tak jest, … ja pisze ze jest kolejna niekonsekwencja w prowadzeniu postaci, na rodzajach jadowitych wezy sie mlody zna… na skorpionach juz nie.. a poza tym ukoszenie nawet niejadowitego robala powoduje zapewne jakies skutki, swedzenie, bol, rane? cokolwiek..
26 maja 2008 o 20:02 #1545Ragnus
ParticipantPewnie węże były omawiane w jednej z jego szkół zanim przestał do niej chodzić ;).
Właściwie to ciekawe czemu Indy przez cały film nawet nie wyciąga spluwy z kabury – przy grobowcu aż się o to prosi o taki ujęcie. Nie chcieli dawać zwłok od kuli czy co?edit:
<– 23 post26 maja 2008 o 20:31 #1546Sasquatch
MemberA no tak.. zaliczyl plazy i gady a nastepnej lekcji o skorpionach nie zaliczyl bo go wylali taaa…
aaaa i wyciaga przeciez na cmentarzu, spluwe znaczy sie z kabury 😉26 maja 2008 o 23:17 #1548LonginusJB
MemberNa cmentarzu to wlaśnie sam widok spluwy wyciągniętej z kabury przegonił jednego z tancerzy ,którzy byli tam po nic.
A w ogóle, to co w końcu w tym filmie było "guarded by the living dead"? Bo ja tam żadnych żywych trupów obiecanych w trailerze sobie nie przypominam, a to by było miłe 🙂
Na cmentarzu to jacyś fanatycy, z pokolenia na pokolenie pilnujący grobu? Bo na żywe trupy mi oni nie wyglądali. Scena powinan być w ogóle albo bardziej wykorzystana, albo wypieprzona na korzyść jakichkolwiek pułapek. Mam wrażenie, że to był ino pretekst do dialogu "part time teacher"…27 maja 2008 o 07:24 #1549Sasquatch
MemberTak naprawde dopiescic kilka scenek, wrzucic wiecej kaskaderki a mniej CGI i ten film moglby dorownac "Krucjacie", wie ktos cos moze na temat pierwotnego scenariusza FD? Zdaje sobie sprawe ze lucas strzeze go pilnie jak niepodleglosci, ale moze jakies przecieki?
27 maja 2008 o 08:58 #1550Sasquatch
Memberostatni(?) 15-sty TV spot, a bardziej mozna powiedziec reklama [url]http://www.youtube.com/watch?v=zFSBz60YKM0[/url]
27 maja 2008 o 10:06 #1551M
MemberLonginusie, zdanie "guarded by the living dead" nie pada w filmie. Jest to sprytny trailerowy miks dwóch zdań wypowiadanych przez Indiego.
27 maja 2008 o 10:32 #1552garindan
MemberKurcze! Czlowiek jest stary a taki glupi! Dopiero dzisiaj mnie olsnilo, kiedy wyjalem ze skrzynki nowy katalog Brians Toysa. Po co sa straznicy cmentarza z czaszka na ryju? Po co indianie siedieli zamurowani w scianach i sie tylko na moment pokazali bez zadnych konsekwencji w fabule! Po to zeby bylo mozna zrobic ludziki! Ale to przeciez jest oczywiste i kazdy pewnie oprocz mnie domyslil sie wczesniej!
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.