Indiana Dżons i Nowa Krucjata – SPOILERY!!!
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Indiana Dżons i Nowa Krucjata – SPOILERY!!!
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
11 marca 2008 o 15:32 #271Lord New AgeParticipant
Strasznie na odwal zagral w tym kawalku.
11 marca 2008 o 15:46 #276SasquatchMemberLordzie a w ktorym kawalku serialu lepiej?
Bardzie chodzilo mi o imdż nie gre aktorska.
Cameo nie jest rewelacyjna a moze to urok tego ze to serial?
Sposob filmowania, montaż itd. typowo telewizyjny?11 marca 2008 o 15:46 #277John J AdamsKeymasterFord ma w tym odcinku tyle wspólnego z normalnym Indianą co ten spróchniały dziadek bez oka.
11 marca 2008 o 15:56 #278SasquatchMember[quote][b]John J Adams napisał/a:[/b]
Ford ma w tym odcinku tyle wspólnego z normalnym Indianą co ten spróchniały dziadek bez oka.[/quote]Rozumiem ze HF w kultowym stroju, kilka lat starszy niz LC wyglada tak samo jak 90 latek dziadek, bo ma brode i dluzsze wlosy przeplatane siwizna?
Lol
To co powiedziec o tym jak wyglada teraz w IJ4… kiedy roznica wynosi blisko 20 lat a nie 4-5 jak mmiedzy LC a tym cameo…11 marca 2008 o 16:06 #279John J AdamsKeymasterNie chodzi o sam wygląd (acz ten był kretyński), tylko o samą wierność postaci.
11 marca 2008 o 17:18 #286Lord New AgeParticipantA brode ma tylko dlatego, ze gral wtedy jednego doktora.
11 marca 2008 o 18:03 #289SasquatchMember[quote][b]John J Adams napisał/a:[/b]
Nie chodzi o sam wygląd (acz ten był kretyński), tylko o samą wierność postaci.[/quote][quote][b]Lord New Age napisał/a:[/b]
A brode ma tylko dlatego, ze gral wtedy jednego doktora.[/quote]A zapytam.. Bo argument z kretynizmem zabawnie ogolnikowy.
Co bylo kretynskiego w wygladzie Indiany?
Kretynski kapelusz? Kretynska kurtka? Kretynski bat i torba? Spodnie, buty?
😉A rozumiem zima byla i mial kretynski szalik:D
I kretynska brode "sciganego", wszak IJ zawsze glatko wygolony byl.;)Na dobra, widze ze Wam w tej malej roli nie przypasowal,
ja natomiast napisalem ze IMO wolal bym taki jego wyglad w IJ4 jako tego starszego Indiany.A Porownanie H. Forda, do G. Halla, IMO calkowicie nietrafne.
I o co chodzi z ta wiernoscia postaci?
11 marca 2008 o 18:11 #292John J AdamsKeymasterZ wierności postaci chodzi o to, że najwyraźniej Ford nie reżyserowany przez Spielberga sam z siebie ma problem z wczuciem się w Indianę… Albo może to wina scenariusza, nie wiem. W każdym razie dla mnie to nie jest filmowy Indiana.
Natomiast co do kretynizmu – cóż, oczywiście chodzi o brodę. Cholera,teraz to już kojarzy mi się tylko z tym Czechem z Jozina z Bazin.
11 marca 2008 o 18:20 #295SasquatchMemberJa mysle ze to wina tego ze to tylko "magia" TV, co zreszta pisalem wczesniej, z ta roznica ze mi jego broda przypasowala jako do starucha. Taka zmiana wizerunku jako akcji dziejacej sie 19 lat po LC by [b]mi[/b] odpowiadala.
Z innej beczki tego nie znalem
[url]http://www.youtube.com/watch?v=TAoJrNbgUoI&feature=related[/url]11 marca 2008 o 18:31 #296John J AdamsKeymasterO kurka!
Ja też nie!!!!11 marca 2008 o 19:13 #298SasquatchMemberSzukalem jakiegos wideo tego indiany jozina a tu suprajs!!!
Czytalem ze mial sraczke Ford wtedy i zrezygnowali z krecania tej sceny, a tu sie okazuje ze nakrecili, ale wybrali inne, imho lepsze rozwiazanie 😉
Ciekawe dlaczego takiej perelki nie ma na DVD!
11 marca 2008 o 19:31 #300MMemberW scenie z brodatym Indym to wina żenuła scenariusza z saksofonikiem i indianinem. Ford czuł żenadę i zagrał na odwal. 😉
11 marca 2008 o 20:34 #303RaiderParticipant[quote][b]Sasquatch napisał/a:[/b]
Raider chcesz powiedziec, ze pod koniec filmu bedziemy mieli niekultowa scene przekazania kapelusza taka jak w LC tylko tym razem mlodemu Siha czy jak go tam zwal??I ze niby w czesci 5 on bedzie dawal rade w kultowym wdzianku, a HF bedzie robil w najlepszym przypadku za takiego Sean Connery z LC…
a w 6 czesci co? Tylko cameo?To ja dziekuje postoje.[/quote]
Nooo, to spore uproszczenie. Aż tak nie pojadą, ale grunt mogą młodemu szykować.
@Sasquatch, dobry filmik znalazłeś, wrzuciłem od razu na sajcik. Widziałem do tej pory jedno ujęcie tej sceny, na dodatkach specjalnej, piątej płyty DVD, dodawanej do boxa Indiego w BestBuy (USA).
@M, masz rację co do roli Harryego w "Kronikach…". Zamysł był niezły, ale scenka masakrycznie idiotyczna.[img]http://www.lostark.net/indy.gif[/img] Raider
12 marca 2008 o 10:52 #325Rif StarfireParticipantWygląd młodszego Forda przerobionego na starego dawał rade. Mogli spróbować czegoś podobnego przy okazji IV. Szkoda, że obejrzałem ów fragment, bo teraz żal patrzeć na dziada z plakatu…
15 marca 2008 o 19:17 #457MMemberJest nowa (?) fota obitej mordy Jonesa:
[url]http://img30.picoodle.com/img/img30/4/3/15/f_flmreviewapm_172035d.jpg[/url]
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.