Ktokolwiek widzial!!! Ktokolwiek wie!!!
- This topic has 178 odpowiedzi, 58 voices, and was last updated 10 years, 2 months temu by
Bezel.
-
AutorPosty
-
27 kwietnia 2008 o 21:57 #1149
InterdyktorParticipant…wiem że troche nie w temacie, ale że jako młody jestem i nie wszystko widizałem mam wielką prośbę-podalibyście mi tytuły filmów które znacie, dotyczące nierównej walki człowieka z potężniejszym wrogiem, filmy w stylu; Jestem Legendą, Dog Soldiers, Wojna Światów, Władcy Ognia, 28 Dzień, Doomsday itp. Z góry wielkie dzięki.
29 kwietnia 2008 o 13:38 #1157Jasiu Ciast
Membermoże 30 days to night albo Alien albo łowca snów
29 kwietnia 2008 o 15:05 #1158muciek
MemberSpace Jam – Jordan vs. napakowane animki z kosmosu:D
29 kwietnia 2008 o 18:12 #1159
InterdyktorParticipantTo już mam od dawna…hehehe. Kurde, na razie znam wszystkie z wymienionych…:(
30 kwietnia 2008 o 07:47 #1164
AlicjaParticipantHym… Battle Royale? 🙂 Ale raczej jedynka niż dwójka.
30 kwietnia 2008 o 08:44 #1165
kamillParticipantDobra, ja mam od razu trzy:
Pierwsze to produkcja zachodnia. Film (były tego przynajmniej 2 części) opowiadał o hojnie obdarzonym supermocami (jakieś latanie, podnoszenie samochodów itp) rodzeństwie kosmitów (?), które uciekało przed kimś/czymś przez całe USA/Kanadę/RFN/diabli wiedzą.
Drugą pozycję wszyscy znają ale nikt nie umie przypomnieć mi tytułu. Czechosłowacki serial o ekipie z przyszłości, poszukującej chłopaczka, który wymyślił wzór na zmianę orbity Ziemi 🙂 Było jedzenie w tubkach, szklany sześcian robiący za superkomputer i jakiś dziadek-złota rączka, który rozkminił przybyszów a oni na końcu zabrali go ze sobą.
Trzecia historia to albo też Czesi albo inne NRD – wszystko co pamiętam to to, że występował tam robot przysłany z kosmosu/przyszłości, który robił dziadki do orzechów (miał wymienną rękę z dłutami zamiast palców) i statki kosmiczne (?) ucharakteryzowane na trumny.
8 maja 2008 o 07:33 #1281Sasquatch
Member@ KAMIL czy to nie byl przypadkiem film "GOSCIE Z GALAKTYKI ARKANA"??
[url]http://www.nostalgia.pl/mmedia/gosciearkana/goscie.wmv[/url]
9 maja 2008 o 06:26 #1295
kamillParticipantKurczę, to chyba nie to – albo zapomniałem na tyle dużo że mi się nie kojarzy.
Ale za to znalazłem pozycję drugą – to Goście (Navštěvníci) – [url]http://www.youtube.com/watch?v=AXskqGbyDHY&feature=related[/url]28 maja 2008 o 09:23 #1565lobo
Participantszukam filmu "Niewidzialny przyjaciel" na podstawie opowiadania Lema "Przyjaciel" prod. niemieckiej ktos ogladal?
23 czerwca 2008 o 20:02 #1788hastur
MemberTo dwie produkcje Disneya:Ucieczka Na Górę Czarownic i Ucieczka z Góry Czarownic ( częśc 1 w sobotę 28.06 na Polsacie)
19 lipca 2008 o 18:10 #1947Atue
ParticipantCzy ktoś przypomina sobie teledysk z przełomu lat 80/90 na który składały się ujęcia z jakiejś gry platformowej? Kojarzy to ktoś?
20 lipca 2008 o 11:36 #1949Rif Starfire
ParticipantHmm, w czasach siermiężnego PRL-u widziałem film o jakiś dzieciakach (rodzeństwo? chłopczyk z dziewczynką), którzy przebywali w kuli (piłce?) czy czymś takim. Nie wiem czy to nawet nie była produkcja PL, ewentualnie jednego z zaprzyjaźnionych państw socjalistycznych. Zdaje się, że kończyło się tym, iż wydostali się na zewnątrz i zlądowali na brzegu rzeki w stylu Wisła w Wawie, bądź innym mieście 😐
20 lipca 2008 o 17:23 #1950conan prawdziwy
Memberto moglo byc "wielka, wieksza, najwieksza" czy jakos tak – takie jakby 3 przygody w czasach czarnobialego PRLu 😉
29 lipca 2008 o 20:41 #2044Ostatni
MemberWitam. Szukam tytułu serialu SF, produkcji prawdopodobnie usańskiej, który nadawano u nas w Polsce jakoś w drugiej połowie lat 90. To co pamiętam to:
– Akcja rozgrywająca się na jakieś odległej, niezamieszkanej przez ludzi planecie.
– Grupa kolonistów/rozbitków (?) po owej planecie podróżująca.
– Dziwaczni kosmici (chyba gnieździli się pod ziemią i byli dla kolonisto-rozbitków głównym zagrożeniem), którzy wzbudzali w bohaterach głęboki niepokój swoją obecnością i zachowaniem.. A było one zaiste dziwne! Inkryminowani przedstawiciel pozaziemskiej cywilizacji stawali na jakimś wysokim, odległym wzgórzu i wpatrywali się jeno uporczywie w naszych bohaterów. A spojrzenia mieli zaprawdę przeszywające!Może ktoś mógłby mi pomóc. Ja za cholerę nie mogę sobie przypomnieć tytułu.
29 lipca 2008 o 21:55 #2045Atue
ParticipantZiemia 2 (Earth 2)?
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.