Ktokolwiek widzial!!! Ktokolwiek wie!!!
- This topic has 178 odpowiedzi, 58 voices, and was last updated 9 years, 1 month temu by Bezel.
-
AutorPosty
-
10 stycznia 2011 o 12:01 #4740horrorParticipant
Pamietam, ze byl tak film "Mistrz kierownicy ucieka". Karamboli w chuj panie, a w szczegolnosci tych z udzialem radiowozow.
10 stycznia 2011 o 15:52 #4741kamillParticipant"Mistrz…" to właśnie Smokey and the Bandit, wspomniany 3 posty wyżej 😐
10 stycznia 2011 o 22:09 #4742Carbon UnitMemberA i jeszcze Cannonball!
10 stycznia 2011 o 22:28 #4743BadusParticipant[quote][b]Bezel napisał/a:[/b]
Jak znajdę to dam wam znać :P:D[/quote]Znalazłeś? 😉
11 stycznia 2011 o 19:39 #4744BezelParticipantAre you fucking kidding me? 😐
12 stycznia 2011 o 08:58 #4745SznekaZseremMembera ja mam coś innego, był taki film gdzie kolesiowi zabijali standardowo jak na 80'90' kogoś z rodziny a on pracował na skupie złomu czy wysypisku kit wie i zbudował taką wielką furę z gruchotów. Pamiętam jakieś sceny w polu kukurydzy chyba itd. aha i to wóz miał takie bycze koła jak od kombajnu czy coś.:|
edycja:
łee tam sam znalazłem: Rolling Vengeance
14 stycznia 2011 o 10:14 #4746DafneMember[quote][b]Bezel napisał/a:[/b]
Teraz ja.
Szukam bajki animowanej dla dzieci, której fragment widziałem kiedyś w dzieciństwie. Z jednej strony bajka była podobna do smerfów – były tam jakieś małe miłe stworki podobne do lemmingów (były różowe i miały długie nosy i chyba spiczaste uszy), Kolesiem który chciał je zniszczyć czy coś w tym rodzaju był ogromny jaszczur, z czerwonymi ślepiami, który siedział na swoim tronie w pieczarze pełnej lawy. Umaszczenia był grannatowo-prawie-czarnego z jasnym (szarym?) podbrzuszem. Ogólnie był mega straszny i nawet nie wiem czy pysk miał podobny do Godzilli (ale tej z filmu kinowego z 1997 roku).
Pamiętam jeszcze że mówiono w tej bajce chyba po francusku.[/quote]Baja nazywa się Dreamstone -> http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dreamstone
Jaszczur na tronie to Zordrak.15 stycznia 2011 o 19:58 #4747BadusParticipant[quote][b]Dafne napisał/a:[/b]Baja nazywa się Dreamstone -> http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dreamstone
Jaszczur na tronie to Zordrak.[/quote]Brawo dla tej Pani! 😀
18 stycznia 2011 o 19:52 #4748DafneMemberTo teraz ja poproszę o pomoc 🙂
Może ktoś skojarzy taką starą platformówkę: Idzie się cały czas w lewo przypakowanym osiłkiem z dwustronnym toporem i rzeza różne potworki na swojej drodze – jucha leje się strumieniami. Z tego co pamiętam, gierka miała bardzo ubogą grafę: szarości, czarne tło i krwista czerwień. Dźwięków nie zarejestrowałam. Nie wiem też dokładnie na jakiej platformie wydano to dzieło, ale wczytywało się je chyba z kilku kaset magnetofonowych. Z początku myślałam, że to Golden Axe lub Barbarian, ale odrzuciłam po wnikliwych oględzinach. Poszukiwana przeze mnie gierka jest zdecydowanie bardziej surowa i tandetna:)
24 stycznia 2011 o 20:37 #4752GodfuckerMemberA jakbym na przykład wkleił tutaj link do takiego obrazka to mógłby mi koś powiedzieć czyje to jest itd, itp? Bo ogólnie rzecz biorąc chciałbym to znaleźć w większej rozdzielczości, ale przeszukiwanie wszystkich grafik w gogle pod hasłem four horsmen jest dość męczące…
Tu macie link: [url]http://img510.imageshack.us/img510/3817/fourhorsemenoftheapocal.jpg[/url]24 stycznia 2011 o 22:01 #4753BezelParticipant[quote][b]Dafne napisał/a:[/b]
[quote][b]Bezel napisał/a:[/b]
Teraz ja.
Szukam bajki animowanej dla dzieci, której fragment widziałem kiedyś w dzieciństwie. Z jednej strony bajka była podobna do smerfów – były tam jakieś małe miłe stworki podobne do lemmingów (były różowe i miały długie nosy i chyba spiczaste uszy), Kolesiem który chciał je zniszczyć czy coś w tym rodzaju był ogromny jaszczur, z czerwonymi ślepiami, który siedział na swoim tronie w pieczarze pełnej lawy. Umaszczenia był grannatowo-prawie-czarnego z jasnym (szarym?) podbrzuszem. Ogólnie był mega straszny i nawet nie wiem czy pysk miał podobny do Godzilli (ale tej z filmu kinowego z 1997 roku).
Pamiętam jeszcze że mówiono w tej bajce chyba po francusku.[/quote]Baja nazywa się Dreamstone -> http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dreamstone
Jaszczur na tronie to Zordrak.[/quote]Masz u mnie wielki dług wdzięczności.
25 stycznia 2011 o 09:36 #4754smutnyMemberWieczorynka ze białym niedźwiadem oraz zającem latającymi wspólnie balonem poszukiwana.
25 stycznia 2011 o 11:40 #4755AtueParticipantPo wpisaniu hasła "wieczorynka" do wielce wiarygodnej wikipedii dogrzebałem się do tytułu:
Wyspa Niedźwiedzi (The Bear's Island)
25 stycznia 2011 o 11:45 #4756Lord New AgeParticipantTo było super! "Gdy Niedźwiedź W Masce, odnajdzie swą wyspę, Pogodotwórcy stracą moc!", czy jakoś tak…
24 lutego 2011 o 23:09 #4824TorturrMemberA ja ciagle szukam starej komedi w której jedna rodzina zaprosiła drugą na kolację. Żeby ją zjeść. Albo zaprosili jednego gościa kanibale, Gośc na Kolaxje mi się po głwie obija ale tak tego nie znalazłem.
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.