Ktokolwiek widzial!!! Ktokolwiek wie!!!

Homepage Forumy Od rzeczy Blubry Ktokolwiek widzial!!! Ktokolwiek wie!!!

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 179 total)
  • Autor
    horror
    Participant

Pamietam, ze byl tak film "Mistrz kierownicy ucieka". Karamboli w chuj panie, a w szczegolnosci tych z udzialem radiowozow.

kamill
    Participant

"Mistrz…" to właśnie Smokey and the Bandit, wspomniany 3 posty wyżej 😐

Carbon Unit
    Member

A i jeszcze Cannonball!

Badus
    Participant

[quote][b]Bezel napisał/a:[/b]
    Jak znajdę to dam wam znać :P:D[/quote]

Znalazłeś? 😉

Bezel
    Participant

Are you fucking kidding me? 😐

SznekaZserem
    Member

a ja mam coś innego, był taki film gdzie kolesiowi zabijali standardowo jak na 80'90' kogoś z rodziny a on pracował na skupie złomu czy wysypisku kit wie i zbudował taką wielką furę z gruchotów. Pamiętam jakieś sceny w polu kukurydzy chyba itd. aha i to wóz miał takie bycze koła jak od kombajnu czy coś.:|

edycja:
    łee tam sam znalazłem: Rolling Vengeance

Dafne
    Member

Teraz ja.
    Szukam bajki animowanej dla dzieci, której fragment widziałem kiedyś w dzieciństwie. Z jednej strony bajka była podobna do smerfów – były tam jakieś małe miłe stworki podobne do lemmingów (były różowe i miały długie nosy i chyba spiczaste uszy), Kolesiem który chciał je zniszczyć czy coś w tym rodzaju był ogromny jaszczur, z czerwonymi ślepiami, który siedział na swoim tronie w pieczarze pełnej lawy. Umaszczenia był grannatowo-prawie-czarnego z jasnym (szarym?) podbrzuszem. Ogólnie był mega straszny i nawet nie wiem czy pysk miał podobny do Godzilli (ale tej z filmu kinowego z 1997 roku).
    Pamiętam jeszcze że mówiono w tej bajce chyba po francusku.[/quote]

Baja nazywa się Dreamstone -> http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dreamstone
    Jaszczur na tronie to Zordrak.

Badus
    Participant

[quote][b]Dafne napisał/a:[/b]Baja nazywa się Dreamstone -> http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dreamstone
    Jaszczur na tronie to Zordrak.[/quote]

Brawo dla tej Pani! 😀

Dafne
    Member

To teraz ja poproszę o pomoc 🙂

Może ktoś skojarzy taką starą platformówkę: Idzie się cały czas w lewo przypakowanym osiłkiem z dwustronnym toporem i rzeza różne potworki na swojej drodze – jucha leje się strumieniami. Z tego co pamiętam, gierka miała bardzo ubogą grafę: szarości, czarne tło i krwista czerwień. Dźwięków nie zarejestrowałam. Nie wiem też dokładnie na jakiej platformie wydano to dzieło, ale wczytywało się je chyba z kilku kaset magnetofonowych. Z początku myślałam, że to Golden Axe lub Barbarian, ale odrzuciłam po wnikliwych oględzinach. Poszukiwana przeze mnie gierka jest zdecydowanie bardziej surowa i tandetna:)

Godfucker
    Member

A jakbym na przykład wkleił tutaj link do takiego obrazka to mógłby mi koś powiedzieć czyje to jest itd, itp? Bo ogólnie rzecz biorąc chciałbym to znaleźć w większej rozdzielczości, ale przeszukiwanie wszystkich grafik w gogle pod hasłem four horsmen jest dość męczące…
    Tu macie link: [url]http://img510.imageshack.us/img510/3817/fourhorsemenoftheapocal.jpg[/url]

Bezel
    Participant

[quote][b]Dafne napisał/a:[/b]
    Teraz ja.
    Szukam bajki animowanej dla dzieci, której fragment widziałem kiedyś w dzieciństwie. Z jednej strony bajka była podobna do smerfów – były tam jakieś małe miłe stworki podobne do lemmingów (były różowe i miały długie nosy i chyba spiczaste uszy), Kolesiem który chciał je zniszczyć czy coś w tym rodzaju był ogromny jaszczur, z czerwonymi ślepiami, który siedział na swoim tronie w pieczarze pełnej lawy. Umaszczenia był grannatowo-prawie-czarnego z jasnym (szarym?) podbrzuszem. Ogólnie był mega straszny i nawet nie wiem czy pysk miał podobny do Godzilli (ale tej z filmu kinowego z 1997 roku).
    Pamiętam jeszcze że mówiono w tej bajce chyba po francusku.[/quote]

Baja nazywa się Dreamstone -> http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dreamstone
    Jaszczur na tronie to Zordrak.[/quote]

Masz u mnie wielki dług wdzięczności.

smutny
    Member

Wieczorynka ze białym niedźwiadem oraz zającem latającymi wspólnie balonem poszukiwana.

Atue
    Participant

Po wpisaniu hasła "wieczorynka" do wielce wiarygodnej wikipedii dogrzebałem się do tytułu:

Wyspa Niedźwiedzi (The Bear's Island)

Lord New Age
    Participant

To było super! "Gdy Niedźwiedź W Masce, odnajdzie swą wyspę, Pogodotwórcy stracą moc!", czy jakoś tak…

Torturr
    Member

A ja ciagle szukam starej komedi w której jedna rodzina zaprosiła drugą na kolację. Żeby ją zjeść. Albo zaprosili jednego gościa kanibale, Gośc na Kolaxje mi się po głwie obija ale tak tego nie znalazłem.

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 179 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.