Ktokolwiek widzial!!! Ktokolwiek wie!!!
- This topic has 178 odpowiedzi, 58 voices, and was last updated 7 years, 7 months temu by
Bezel.
-
AutorPosty
-
13 kwietnia 2008 o 18:38 #1037
witoldus
ParticipantKojarzy ktoś tytuł japońskiego filmu,gdzie współczesny oddział japońskich sił samoobrony przenosi sie na skutek bodajże anomali pogodowej w czasy samurajów?Było to kiedyś w tv,chyba w sobotnim kinie nocnym.
13 kwietnia 2008 o 19:52 #1038Alicja
Participant@ witoldus – to może być "Sengoku jieitai" aka "G.I. Samurai", aka "Time Slip" z 1979 z Sonnym Chibą (thx to szkp) lub "Sengoku jieitai 1549" z 2005 aka "Samurai Commando", aka "Samurai Commando Mission 1549".
13 kwietnia 2008 o 20:24 #1039witoldus
ParticipantDziękuję Alicjo!Japońskie tytuły nic mi nie mówiły,ale tyt.angielski okazał się kluczem do mojej pamięci:) Polski tytuł brzmiał:W pułapce czasu i faktycznie grał tam S.Chiba.Udało mi się nawet ustalic datę pierwszej emisji w naszej tv,tj.27-06-1987(sobotnie kino nocne).
13 kwietnia 2008 o 20:40 #1040witoldus
Participant[quote][b]Witz Worx napisał/a:[/b]
Przy okazji tematu związanego z Kosmicznym Testem, poniesiony falą nostalgii przypomniałem sobie fragment filmu o który chciałbym zapytać.Scena przedstawiała dwóch solidnie zarośniętych mężczyzn ( wyglądali na młodych z doczepionymi brodami a'la ZZ top) walczacych z zastępami szturmowcopodobnych robotów, między innymi przy pomocy długich kijów ( nie jestem pewien czy jednego, czy wszyscy są tak uzbrojeni). Roboty, mimo ze jest ich mnogość w żenujący sposób przegrywają.
Jeśli ktos wie co to był za film , będe wdzięczny za informację. Prawdoipodobnie był to jeden z epigonów SW z końca70'/początku 80'[/quote]Przypadkiem nie chodzi tu o film Lodowi piraci(The Ice Pirates)aka Kosmiczni piraci z 1984 roku.
13 kwietnia 2008 o 22:19 #1044Witz Worx
Membertak! Tak! W temacie kosmicznotestowym tez już ktos podrzucił ta możliwość i po sprawdzeniu wyszło, że rzeczywiście! Niemniej dziekuje i Tobie Witoldusie za czujność i pomoc. Film sie teraz powoli zasysa na HD. Czy Panowie redaktorzy ZP widzieli ten wesoły filmik? Moze jakaś recka? Wygląda to strasznie lajtowo z tych kawałków na Yutubie i aż się chce obejrzeć
13 kwietnia 2008 o 23:17 #1046conan prawdziwy
Memberbywalo kilka razy w tv, ale jakos nigdy w calosci nie ogladnalem. chyba dlatego ze mimo wszytko poprostu bylo slabe (ale nie na tyle slabe zeby byl ubaw z ogladania). Jesli bedzie kiedys okazja jeszcze to sie zmusze do ogladniecia, moze jako calosc nabierze jakiegos sensu.
14 kwietnia 2008 o 08:19 #1049Plant
MemberWęgierski film o samochodzie żywiącym się krwią…cholender nie do zdobycia…i jeszcze tytuł Masseratii? nie nie pamiętam. Może ktoś zna? Jeszcze w dobie pierestrojki w naszej tv. leciała seria filmów inspirowanych amerykańskimi filmami. Pamiętam szczególnie jeden o mega pancernym pojeździe , przewozili coś, ktoś chciał dostać się do środka i za chiny czy też konflikt prowadzących pojazd…cholender jak przez mgłe.. ale generalnie w tych filmach rosjanie grali amerykanów…wszystko było robione pod USA..
14 kwietnia 2008 o 10:39 #1052Witz Worx
MemberTen film był czeski i nazywał się u nas"Wampir z Feratu" (Upír z Feratu). Jesli w twoich wspomnieniach rzeczony poijazd wysysał krew przez pedał gazu to musi to być to! —>
[url]http://www.cfn.cz/film_picture.php?id=21738[/url]
Z ciekawostek; grała tam główną rolę obecna żona Havla a film był nawet puszczany u nas w kinach. Drugi, ruski film o poscigach amerykańskimi furami pamiętam, ale niestety bez tytułu, więc przyłączam się do pytania.14 kwietnia 2008 o 10:58 #1056M
MemberA teraz coś z zupełnie innej beczki:
Czy ktoś z was pamięta taką grę na 8 bitowce – działo się to w Egipcie (piramidy i takie tam) widok z pierwszej osoby, grafika wektorowa, to była chyba przygodówka…
14 kwietnia 2008 o 11:36 #1060garret
Participantna atari byla przygodówka Sands of Egypt ale tekstowa, Mercenary to był vector ale to SF 🙂
14 kwietnia 2008 o 12:31 #1061conan prawdziwy
Memberobija mi sie tytul SCARABEUS, alboc os podobnego – chodzilo sie takim jakby kosmonauta (gosciu w kombinezonie) po jakis egipskich korytarzach – grafika taka z perspektywy 1 szej osoby (wtedy sie mowilo – widok z oczu)
14 kwietnia 2008 o 12:33 #1062Witz Worx
Member[quote][b]M napisał/a:[/b]
A teraz coś z zupełnie innej beczki:Czy ktoś z was pamięta taką grę na 8 bitowce – działo się to w Egipcie (piramidy i takie tam) widok z pierwszej osoby, grafika wektorowa, to była chyba przygodówka…[/quote]
Ha ! Chyba dorobię się jakiejś specjalnej nagrody jak tak dalej pójdzie:)
To było na pewno TOTAL ECLIPSE;
[url]http://www.the-underdogs.info/game.php?id=1174[/url]
Była jeszcze jedna, podobna gra o zamku, ale nazwy zapomniałemEdit: Gra o zamku to Castle Master i miała dwie części , tak samo jak TE
14 kwietnia 2008 o 12:33 #1063Plant
MemberWIELKIE dzięki za WAPIMR Z FERATU tego szukałem!!! ciekawe czy uda się ściągnąć….bo nawet na vhs tego nie ma w sprzedaży…::((chyba
14 kwietnia 2008 o 13:51 #1064Witz Worx
Member[quote][b]Plant napisał/a:[/b]
WIELKIE dzięki za WAPIMR Z FERATU tego szukałem!!! ciekawe czy uda się ściągnąć….bo nawet na vhs tego nie ma w sprzedaży…::((chyba[/quote]No proszę, a japońce mają:
[url]http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=TMV-38[/url]
Najlepsze, ze zaglądnałem z ciekawości n aczeskie serwisy i tam najwyraźniej tego nie ma w sprzedaży….
Musisz pogadac z Alicją i…podszlifowac japoński:)14 kwietnia 2008 o 14:27 #1065M
MemberHa! Dzięki! Powróciły wspomnienia 😀
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.