Battlestar Galactica – SPOILERY

Homepage Forumy Na naszych ekranach Seriale Battlestar Galactica – SPOILERY

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 155 total)
  • Autor
    John J Adams
    Keymaster

E tam. Kupy się wszystko trzyma bardzo dobrze i co najważniejsze jest spójne z dotychczasowymi ustaleniami.

A co do pytań, które pozostawiasz: historia Kobolu chyba nie ma związku z fabułą BSG, natomiast deistyczne sprawy, jak w życiu, też chyba nie muszą być do końca wyjaśnione.

Ragnus
    Participant

[quote][b]Krusty napisał/a:[/b]
    Tylko że to wytłumacznie kupy się nie trzyma i niszczy to wszystko co było fajne, nadal nie wiemy kim byli bogowie Kobolu dlaczego ludzie opuścili Kobol[/quote]
    Racja tego nie wiemy, ale możemy się domyślać, że to byli to wysłannicy Boga pokoju Starbuck, a uciekli gdyż nastąpiło przeludnienie? świat był zbyt zniszczony po konflikcie z pierwszymi Cylonami?
    [quote]co to byl za plan Cylonów, [/quote]
    To dowiemy się dokładnie w filmie, na razie można przypuszczać, że plan początkowy był by unicestwić ludzkość, ale zmienił się w wyniku wydarzeń z odcinka 2×18 "Download"
    [quote]kto zbudował światynię pięciu [/quote]
    13 plemię zbudowało Świątynię Nadziei podczas podróży na Ziemię, a FF zmieniła ją na Świątynię pięciu
    [quote]i jaskinie na Kobolu[/quote]
    12 plemionpozostali Lordowie po tym jak Atena popełniła samobójstwo
    [quote]gdzie wsiąkła D'Anna[/quote]
    Została na Ziemii, mówiła o tym.

Turek
    Participant

ha, wlasnie na axn scifi leci pierwszy odcinek oridżinal series.

garret
    Participant

no, było mineło , po małym maratonie ostatni odcinek za mną

PIEKNE zakonczenie ! nic mądrzejszejszego do poprzednich postów już nie dodam

fajne ostatnie tchnienie SciFi Channel

Krusty
    Member

Garret słuchałem ciebie w "Fantastyczna Fantasmagieria" jak gadałeś o scifi i żeś chłopie olał kompletnie lata 90 nic słowa o Babylon 5 o DS9 nawet Stargate. Rozumiem miłość do BSG ale warto pamiętać i wiedzieć że za Martina serialowego scifi wielu uważa Straczynskiego nie Moora.

garret
    Participant

bo mialo byc o bsg 🙂 ?

Tzymische
    Member

@Krusty ===> Chcielismy powiedziec glownie o BSG. Wiadomo ze w starciu z Babylon 5 to nie ma porownania i BSG odpada. Ale z drugiej strony, B5 nie jest serialem dla wszystkich, raczej dla milosnikow fantastyki…
    a bsg to taki klan w kosmosie, kazda "housewife" znajdzie tu cos dla siebie 🙂

garret
    Participant

gryz sie Tzymische ! 🙂

Krusty
    Member

Oczekuje poprawy następnym razem może po tytułem "BSG czy naprawdę to była rewolucja?"

Tzymische
    Member

No w pewnych kregach to byla rewolucja :]
    Zobacz ile pan domu, 12 latkow i tym podobnych niekoniecznie kojarzonych z fanami sci-fi ogladalo ten serial.
    To byla rewolucja :):D

Bezel
    Participant

Jak ktoś posiada grę Homeworld 2 – oto ciekawy mod w klimatach BSG

Sasquatch
    Member

Nie wiem czy nie było o tym na ZP, ale chyba nie.
    nurkując na YT znalazłem coś takiego:

[b]New trailer for 'Battlestar Galactica The Plan'[/b]
    [url]http://www.youtube.com/watch?v=QYV7WeaDP_8&eurl=[/url]

Zdaje się, że to ma być film TV o ataku tosterów na Kolonie z punktu widzenia Cylonów.

Rif Starfire
    Participant

Tak było w założeniach, ale po zwiastunie widać, że to wprost pokazanie, że za każdą akcją skierowaną przeciwko ludziom, a która miała miejsce w serialu, stały jedynki, czyli Cavilowie.

Decard
    Member

no właśnie, jaki był ten plan Cylonów, może mi ktoś wyjaśnic? 🙂

Co do reszty akcji w filmie to można ją opisac cytatem:
    "Czy nie sądzicie koledzy , że bohaterowie tego filmu osiągają taki stan widzenia, dzięki świadomości śmierci bliskiej stoikom?"

There are many copies! plum plum plum ( Caprica Six theme)

Red
    Participant

Ostatnio wyszedł na dvd i blu-rayu megapack wszystkich sezonów, a w nim trzy rozszerzone epizody. Widział je już ktoś, bo z kolegą z Ameryki urwał mi się ostatnio kontakt;).

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 155 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.