Battlestar Galactica – SPOILERY
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › Battlestar Galactica – SPOILERY
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
25 marca 2009 o 12:57 #2714
John J AdamsKeymasterE tam. Kupy się wszystko trzyma bardzo dobrze i co najważniejsze jest spójne z dotychczasowymi ustaleniami.
A co do pytań, które pozostawiasz: historia Kobolu chyba nie ma związku z fabułą BSG, natomiast deistyczne sprawy, jak w życiu, też chyba nie muszą być do końca wyjaśnione.
26 marca 2009 o 20:30 #2715
RagnusParticipant[quote][b]Krusty napisał/a:[/b]
Tylko że to wytłumacznie kupy się nie trzyma i niszczy to wszystko co było fajne, nadal nie wiemy kim byli bogowie Kobolu dlaczego ludzie opuścili Kobol[/quote]
Racja tego nie wiemy, ale możemy się domyślać, że to byli to wysłannicy Boga pokoju Starbuck, a uciekli gdyż nastąpiło przeludnienie? świat był zbyt zniszczony po konflikcie z pierwszymi Cylonami?
[quote]co to byl za plan Cylonów, [/quote]
To dowiemy się dokładnie w filmie, na razie można przypuszczać, że plan początkowy był by unicestwić ludzkość, ale zmienił się w wyniku wydarzeń z odcinka 2×18 "Download"
[quote]kto zbudował światynię pięciu [/quote]
13 plemię zbudowało Świątynię Nadziei podczas podróży na Ziemię, a FF zmieniła ją na Świątynię pięciu
[quote]i jaskinie na Kobolu[/quote]
12 plemionpozostali Lordowie po tym jak Atena popełniła samobójstwo
[quote]gdzie wsiąkła D'Anna[/quote]
Została na Ziemii, mówiła o tym.7 kwietnia 2009 o 20:02 #2742
TurekParticipantha, wlasnie na axn scifi leci pierwszy odcinek oridżinal series.
12 kwietnia 2009 o 22:09 #2752
garretParticipantno, było mineło , po małym maratonie ostatni odcinek za mną
PIEKNE zakonczenie ! nic mądrzejszejszego do poprzednich postów już nie dodam
fajne ostatnie tchnienie SciFi Channel
28 kwietnia 2009 o 22:03 #2793Krusty
MemberGarret słuchałem ciebie w "Fantastyczna Fantasmagieria" jak gadałeś o scifi i żeś chłopie olał kompletnie lata 90 nic słowa o Babylon 5 o DS9 nawet Stargate. Rozumiem miłość do BSG ale warto pamiętać i wiedzieć że za Martina serialowego scifi wielu uważa Straczynskiego nie Moora.
29 kwietnia 2009 o 06:54 #2794
garretParticipantbo mialo byc o bsg 🙂 ?
29 kwietnia 2009 o 08:22 #2797Tzymische
Member@Krusty ===> Chcielismy powiedziec glownie o BSG. Wiadomo ze w starciu z Babylon 5 to nie ma porownania i BSG odpada. Ale z drugiej strony, B5 nie jest serialem dla wszystkich, raczej dla milosnikow fantastyki…
a bsg to taki klan w kosmosie, kazda "housewife" znajdzie tu cos dla siebie 🙂29 kwietnia 2009 o 08:24 #2798
garretParticipantgryz sie Tzymische ! 🙂
29 kwietnia 2009 o 08:46 #2799Krusty
MemberOczekuje poprawy następnym razem może po tytułem "BSG czy naprawdę to była rewolucja?"
29 kwietnia 2009 o 12:53 #2801Tzymische
MemberNo w pewnych kregach to byla rewolucja :]
Zobacz ile pan domu, 12 latkow i tym podobnych niekoniecznie kojarzonych z fanami sci-fi ogladalo ten serial.
To byla rewolucja :):D1 maja 2009 o 11:03 #2803
BezelParticipantJak ktoś posiada grę Homeworld 2 – oto ciekawy mod w klimatach BSG
25 czerwca 2009 o 13:29 #3036Sasquatch
MemberNie wiem czy nie było o tym na ZP, ale chyba nie.
nurkując na YT znalazłem coś takiego:[b]New trailer for 'Battlestar Galactica The Plan'[/b]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=QYV7WeaDP_8&eurl=[/url]Zdaje się, że to ma być film TV o ataku tosterów na Kolonie z punktu widzenia Cylonów.
25 czerwca 2009 o 17:09 #3038Rif Starfire
ParticipantTak było w założeniach, ale po zwiastunie widać, że to wprost pokazanie, że za każdą akcją skierowaną przeciwko ludziom, a która miała miejsce w serialu, stały jedynki, czyli Cavilowie.
26 czerwca 2009 o 08:40 #3041Decard
Memberno właśnie, jaki był ten plan Cylonów, może mi ktoś wyjaśnic? 🙂
Co do reszty akcji w filmie to można ją opisac cytatem:
"Czy nie sądzicie koledzy , że bohaterowie tego filmu osiągają taki stan widzenia, dzięki świadomości śmierci bliskiej stoikom?"There are many copies! plum plum plum ( Caprica Six theme)
11 sierpnia 2009 o 08:49 #3211Red
ParticipantOstatnio wyszedł na dvd i blu-rayu megapack wszystkich sezonów, a w nim trzy rozszerzone epizody. Widział je już ktoś, bo z kolegą z Ameryki urwał mi się ostatnio kontakt;).
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.