• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 336 total)
  • Autor
    Torturr
    Member

Tyleże rewolucji nie ma. Wyglada jak Warcraft. Ackolwiek wyglada bardzo przyjemnie

garret
    Participant

urlopowo na luzie to tak 🙂

1 raz – kuzwa ale czad
    2 raz – coś za blisko clone wars leży
    3 raz – a moze to cutscenki z gierki ?
    4 raz – bardzo fajne ale spodziewalem sie wiecej

uczucia mieszane, moze nie doroslem jeszcze to hi-tech 3D ble ble cinema 🙂

yuti-ra
    Member

Pomijając wygląd power suita, umarłem i narodziłem się na nowo, poczułem się znowu jak wtedy gdy miałem 10 lat i pierwszy raz zobaczyłem gwiezdne wojny, ech co za uczucie, chce zasnąć i obudzić się w grudniu 🙂

Sasquatch
    Member

Napisałem masakra, bo to jakaś żenuła wyszła!

Sceny alienowskie tj. mechy, cieżki sprzet, lądowanie itp. stary dobry James – rewelka!!!

ale te avatary… Disney!!!???1111

Wygląda to jak intro gierki!! A przy D-9 wygląda jak gówno!

Może potem mi przejdzie i się przekonam, ale na razie załamka!!! 🙁

Atue
    Participant

Ehhhhm

Ktoś sklecił wyjątkowo przeciętny trailer do wyjątkowo nieprzeciętnego filmu. Ogólnie – mieszane uczucia co do efektów chociaż przyznaję że nie zależy mi na nich tylko kunszcie Camerona jeżeli chodzi o skleconą fabułę i narrację.

Faktycznie przypomina to intro do jakiejś gry. Żeby chociaż jakąś bardziej epicką muzę dali w tym zwiastunie.

Craven
    Member

1. Dolinka we mgle – wypas fotorealizm
    2. Zjazd na powierzchnię – wypasik poza mechem.
    3. Latające góry – uooo kurrrwa! 😀 zajebioza.
    4. Stephen Lang – jaja ze stali, będzie git postać.
    5. Przebudzenie – tu się zaczynają schody. Z jednej strony mamy kocią twarz do której trzeba się chyba przyzwyczaić, z drugiej ujęcie dłoni niesamowite, stopy jeszcze pomarszczone od dołu od wilgoci, żyła na ręce, kiedy uderza w szybę – pełen wypas.
    6. Lądowanie w lesie – znowu wypas. Powiewające rośliny totalnie przekonujące.
    7. Szybki montaż – trudno ocenić np takiego potworka w banbusowym lesie. Polyphemis na niebie w jednym ujęciu – pełen wypas. Lasi fajnie mienią się oczy przy ogniu – zupełnie jak u kota.

Ogólnie przekonuję się coraz bardziej, choć potwierdzają się moje przewidywania jeszcze z grudnia – Cameron poszedł na całość i nawet jeśli świat i historia ma sens, to całość będzie bliższa baśni niż SF.

EDIT: Już widzę jakie będą zadymy na linii Avatar – District 9. Krewetki z oczkami znacznie łatwiej zaakceptować jako obcą rasę niż niebieskich koto-ludzi, nie mają mimiki, która ma przypominać Zoe czy Sigourney itd. D9 obszedł całą górę wyzwań i na tym ma szansę wygrać z Avatarem, który prędzej dostanie statuetkę za film animowany 😛

yuti-ra
    Member

Oczekiwania były tak wyśrubowane że narzekanie będzie się często słyszeć, jednego jestem pewny, ja się nie zawiodłem 🙂

Sasquatch
    Member

Dobra, ściągnąłem wersje HD odpaliłem na TV 32 cale, obejrzałem 5 razy i jest lepiej. Elfy po takim kilkukrotnym luknieciu w ruchu i na stopklatce, przestają robić wrażenie modeliny. Ale i tak było by lepiej gdyby avatary wyglądały tak jak na pierwszej stronie tematu. Są za mało kocie, sam nie wiem.

Przykro mi to mówić ale dla mnie totalne rorzczrowanie, to nie jest film tylko pokaz konsol next-gen …Pewnie fajnie to będzie wyglądać w 3d … Ale taki District 9 …szkoda gadać

[quote][b]DcPL napisał/a:[/b]
    Przykro mi to mówić ale dla mnie totalne rozczarowanie to nie jest film tylko pokaz konsol next-gen …Pewnie fajnie to będzie wyglądać w 3d … Ale taki District 9 …szkoda gadać[/quote]

Przykro mi to mówić ale dla mnie totalne rozczarowanie to nie jest film tylko pokaz konsol next-gen …Pewnie fajnie to będzie wyglądać w 3d … Ale taki District 9 …szkoda gadać[/quote][/quote] sorry za podwójny post

Craven
    Member

Teraz to już potrójny 😛

Jeszcze raz sorry..(%)Chciałem tylko się wyżalić bo się strasznie napaliłem na ten trailer…A dostałem pokaz ps 4 or xbox 1080 .. a myślałem że to będzie film fabularny..

podloopom
    Participant

dobra, to tera ja

po ośmiokrotnym obejrzeniu z całym przekonaniem stwierdzam że zwiastun jest zajebisty w ciul

niestety – sikałbym krwią ze szczęścia, gdybym nie padł ofiarą własnych wygórowanych oczekiwań. spodziewałem się Bóg wie czego i jakoś trudno mi odnieść się do tego co zobaczyłem, kiedy już to zobaczyłem.

niemniej jednak realizm na'vi i avatarów moim zdaniem jest zajebisty, faktura skóry twarzy, mimika etc są niesamowite, trochę się to gryzie z disneyowskim designem postaci ale to widać taka stylistyka – oczekiwałem realistycznego SF a cameron uderzył w bajkowe tony.

temat mechów pominę wymownym milczeniem

Rif Starfire
    Participant

Biorąc pod uwagę ochy i achy na temat ultra realizmu trudno było się nie zawieść. Daleko było temu co zobaczyłem do realizmu obcych światów prequelowych Star Warsów, na tyle, że prędzej uwierzę w Gungan i pilotów podów na Tatooine niż w kocie avatarki 🙂 W 1080 na 37 calach było lepiej, choć i bardziej sterylnie.

Jednakże staram się wierzyć, że 2D trailer to tylko demo cuda, które ujrzymy w 3D, bo drugi wymiar tak naprawdę został przygotowany z konieczności. Toż to w końcu Cameron i najzwyczajniej w świecie nie wypada mu dać dupy 🙁

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 336 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.