Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Avatar
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
9 grudnia 2009 o 23:34 #3672
Torturr
MemberNie jest kwestią to okularów ani nieznajomości technologi. A brakiem możliwości widzenia tego 3d. Mózg zamiast sobie składać te dwa obrazki i oczarowywać się efektem 3d nie umie tego zrobić. Tzn. głębia się nie pojawia. Rzadka rzecz. Niejeden test już robiłem. Zapodałem to jako ciekawostkę, a widzę spory odzew 🙂 Dobrze że w 2d jeszcze robią filmy.
10 grudnia 2009 o 10:13 #3674Rif Starfire
ParticipantNie przejmuj się. Gdy za kilka lat technologia 3D wejdzie pod strzechy, będziesz się czuł jakbyś nadal żył w lepszych czasach, w czasach dvdrip, gdy wychodziły tylko fajne filmy, a nie te syfy 3D 😉
10 grudnia 2009 o 10:39 #3676Craven
MemberTorturr – czyli idąc po ulicy też widzisz świat w 2D?
10 grudnia 2009 o 10:53 #3677Torturr
MemberCraven – nawet czasem widzę pixele, szczególnie na krawędziach. Jak jest dobra widoczność i się przyjrzę to z daleka widzę uproszczone modele postaci i łączenie tekstur na obiektach.
10 grudnia 2009 o 13:24 #3679Carbon Unit
Member😀
To nie jest wada wzroku a raczej mózgu, (choć w sumie to nie o oko chodzi a o mózg ale to dalej wzrok, nvm), nie da się obejść tego, to tak jak z pewnymi obrazkami, część populacji jest na nich w stanie dostrzec obrazy a część nie i to niezależnie jak długo się będą wpartywać w obrazek i nawet jak ktoś im powiem co i gdzie się znajduje. Nie chce mi się szukać jak się nazywają takie "testy" ale pewnie niejeden z was miał z tym do czynienia.
10 grudnia 2009 o 14:32 #3680Craven
MemberOj no serio się pytałem… 😐
Na co dzień tworzymy sobie obraz świata w 3D dzięki temu, że lewe oko widzi troszkę inny obraz niż prawe. Dokładnie tak samo działa IMAX – inny obraz dostaje lewe oko inny prawe, koniec historyjki.10 grudnia 2009 o 23:12 #3682Torturr
MemberCarbon Unit – trafiłeś w sedno. To dokładnie to.
Craven – Serio odpowiadając to nie mam pojęcia jak można by widzieć inaczej niż widzę, więc ciężko mi porównać 🙂 Ale zdaje się że to tylko o stereogramy chodzi i z nimi jest problem. Chociaż… nie wiem. A jeśli rzeczywiście widzę bardziej płasko? Intrygujące.
11 grudnia 2009 o 20:45 #3683Craven
MemberTeż nie widzę obrazków 3D z ciapek, ale każda forma obecnych kinowych technik 3D działa dla mnie. Może powinieneś dać sobie szansę 😛
BTW. Świat zalały pozytywne opinie, jest ich miażdżąco dużo i pojedyncze (często anonimowe) negatywne głosy.
11 grudnia 2009 o 22:29 #3684Atue
ParticipantNegatywnych opinii jest coraz więcej. Avatar trzyma 85% na RT. W tym jedna z naprawdę negatywnych recek w Guardianie.
Ludzie już okrzyknęli najnowszy film Camerona jednym z najbardziej lewacko-zielonych kawałków propagandy w historii.
12 grudnia 2009 o 09:12 #3685Craven
MemberJacy ludzie? Wspominasz 3 złe recenzje na 30 pozytywnych na RT (co obecnie daje mu 91%)? C'mon… Film został przyjęty szalenie dobrze jak na razie.
14 grudnia 2009 o 22:03 #3688Sasquatch
MemberOrliński uż widział
[url]http://wo.blox.pl/2009/12/Avatar-daje-rade.html[/url]14 grudnia 2009 o 22:21 #3689podloopom
Participant21.12 śmigam na przedpremiere i wtedy wszystko się wyjaśni, do tego czasu unikam wszystkich recek, spotów, newsów i staram się maksymalnie obniżyć swoje oczekiwania.
15 grudnia 2009 o 09:25 #3690yuti-ra
MemberA gdzie ta przedpremiera u nas ?, z tego co wiem oficjalnie dopiero 25tego w Połlend, mojsa wraz ze znajomkami wybieramy się w sylwestrowe popołudnie do krakowskiego kijowa, mam nadzieję że będzie bez tłumu i masy dzieciarni 🙂 pewno większość snobów z ZP i tak poleci w dzień premiery 😉
15 grudnia 2009 o 13:25 #3691podloopom
Participantwe warszawie
16 grudnia 2009 o 01:28 #3692derek
Member[b]Atue:[/b]
[i]Ludzie już okrzyknęli najnowszy film Camerona jednym z najbardziej lewacko-zielonych kawałków propagandy w historii.[/i]że Avatar będzie lewacką agitką, to było pewne od samego początku. nie bez kozery spodobał się Orlińskiemu. ja generalnie miałem sobie odpuścić seansik, ale jednak pójdę – żeby obadać "walory poznawcze" dzieła, gdyż efekty specjalne to mam szczerze mówiąc w dupie. interesuje mnie raczej nowa formuła sprzedawania ludzikom lewackiej propagandy – tym razem dla odmiany w mitycznej jakości 3D.
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.