• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 336 total)
  • Autor
    podloopom
    Participant

@ slepy51

uprasza się kolegę o używanie mniej ofensywnego języka wypowiedzi. rozumiem, że kolega wstawił sobie takie kozackie zdjęcie z piwem, żeby nikt nie miał wątpliwości, że kolega pija takowe i jak siada to zawsze w rozkroku, a jak kolega musi coś powiedzieć, to zawsze tak, żeby wszystkim w pięty poszło, ale nie życzę sobie tego typu osobistych wycieczek pod moim adresem i obracania w niwecz bardzo – póki co – kulturalnego poziomu dyskusji na tym forum

owszem widziałem "wyspę doktora morreau", widziałem "beauty and the beast", "hellboya" i całą masę innych filmów które na szeroką skąlę wykorzystują charakteryzację i animatroniksy. ale różnica pomiędzy mną a kolegą polega na tym, że widziałem rówież 15 minutowy preview "avatara" w związku z czym nie opieram swojej opinii tylko na montażowej sieczce z trailera.

ruch każdego mięśnia twarzy pod skórą na'vi i każdego fałdka na skórze jest perfekcyjny. czego niestety nie da się osiągnąć dzięki charakteryzacji gdzie powierzchnie lateksowej maski od mięśni twarzy aktora oddziela kilka do kilkudziesięciu milimetrów sztucznego tworzywa.

slepy51
    Member

Osobistych wycieczek nie zauważyłem, póki co to Ty się na takową wybrałeś oceniając mój, nomen omen, avatar.

Co do reszty – jasne, nie miałem okazji zobaczyć 15 minutowego kawałka "Avatara" w 3D, ale nigdzie nie pisałem, że oceniam cos czego nie widziałem, bo oceniam poziom ludzików Navi pokazanych na trailerzea, a tam wyglądają one jak wyglądają. Obejrzę film w tym mitycznym 3D to się okaże, czy to co piszesz ma jakiekolwiek oparcie w rzeczywistości, bo póki co do takich deklaracji podchodzę z dystansem – niektórzy zdążyli się przecież zachwycić nawet zwiastunem w 2D, wypisując różne dziwne rzeczy. Także spoko, może masz rację, póki co pozwól, że ci, którzy nie mieli tyle szczęścia co Ty, ponarzekają sobie na poziom Navi z trailerka i fot, które ostatnio w sporej ilości wypłynęły do netu. I na nich Avatarki tez nie wyglądają jakoś mega rewelacyjnie 😉

Garrett , filmik z Upadku świetny prawie się wywaliłem ze śmiechu , w taki sam sposób potraktowano chyba kiedyś gtaIV…Dyskusja widzę coraz bardziej gorąca żebyśmy się nie pozabijali do grudnia hehe..;)

Sasquatch
    Member

@garret – rewelka znalezisko, popłakałem się ze śmiechu 😀

slepy51
    Member

"Maybe the video game is good." 😀

No jeżeli chodzi o grę to jedyna nadzieja że robi ją Ubi , mam nadzieje na coś przynajmniej na poziomie King Konga ,trailery wyglądają słabo niestety.A wiecie że gra też będzie w 3d 😀

yuti-ra
    Member

slepy51

w swoich postach powinieneś częściej używać sformułowań typu, moim zdaniem, ja myślę… nie twierdze że avatar jest hiper mega doskonały itd po prostu przekonał mnie do siebie mimo że nie widziałem navi w 3d, a jedynie 2d w 1080 pix, tak poza tym po co ten nerw nie rozmawiamy przecież o polityce, a Perlman na zapodanym przez ciebie obrazku ma fryz z lat 80tych i wygląda jak wokalista Europe ;), prawda czasu prawda ekranu 🙂

yuti-ra
    Member

DcPL jeśli myślisz że tutaj ludzie chcą się pozabijać sprawdź forum filmwebu 😉 – http://www.filmweb.pl/f299113/Avatar,2009/galeria

slepy51
    Member

@podloopom

:*

@yuti-ra

:*

A "Avatar" miejmy nadzieję, że zarządzi 😉

Heh yuti-ra racja , dlatego bardzo sobie cenię zaglądanie na ZP 😉

podloopom
    Participant

@ slepy51

[img]http://emoticons4u.com/love/new/mrstraetz.gif[/img]

Red
    Participant

Chyba jeszcze w tym temacie nie było, ale wrzucam link: http://hatak.pl/news/6451/Worthington_o_reakcjach_na_zwiastun_Avatara/ – czyli opinia Worthingtona o reakcjach na trailer i trochę o jego roli w T:S.
    Ogólnie koleś ma u mnie plus za to, że raz: wspomina (po raz n-ty zresztą) że [i]Avatar[/i] jest robiony strcite pod 3D i że dopiero w Imaxie pokaże pazur, a dwa: ma do siebie dystans po fatalnym Ocaleniu, konkretniej do masy debilizmów zawartych w filmie (przy okazji biorąc stronę fanów Termka :)).

yuti-ra
    Member

Coś dla avatarowych fanbojów z zasobnym portfelem, w sklepie internetowym z pamperkami- aliensgroup, do kupienia max wypasiony model nie tak znów wypasionego amp suita wraz z plastikową wersją tak kultowego dla dereka pilota 😉

http://www.aliensgroup.pl/2825_Fantasy_Pozosta_e_AVATAR_AMP_SUIT_MAQUETTE__.html

Bezel
    Participant

Po obejrzeniu trailera "Avatara" naszły mnie pewne wątpliwości.

Czy JC nie miał bardziej oryginalnego pomysłu niż "Pocahontas" w Kosmosie?

Byłem bardziej nastawiony na fabułę typu: badamy nieznaną planetę i odkrywamy jej tajemnice, niż "bohater odkrywa swe przeznaczenie na odległej planecie i znajduje miłość swego życia". Już sam fakt iż kolo na wheelchair zakochuje się w kotopodbym-niebiesko-popielatym GIGANCIE w paski jest mocno zatrważający.

Ludzkość wysyła parę kontyngentów na Pandorę w celu podbicia biednych niebieskich 3-metrowych Indian. Hmmm historia podbijania Dzikiego Zachodu się kłania, nie można było wymyślić czego nowego?

Sasquatch
    Member

@Bezel
    "Już sam fakt iż kolo na wheelchair zakochuje się w kotopodbym-niebiesko-popielatym GIGANCIE w paski jest mocno zatrważający"

Według standardów Clerks 2 to będzie zwyczajna erotyka międzygatunkowa 🙂

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 336 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.