The Dark Knight
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › The Dark Knight
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
2 sierpnia 2008 o 19:02 #2077MIKETParticipant
Film jest dobry w pyte! ..to tak na poczatek.
Ogolnie – mam wrazenie ze ten film jest na ironie troche mniej mroczny niz Batman: Begins, mamy tutaj troche innego Batmana niz tam, tutaj jest znany w calym miescie, wiec nie boi sie walczyc w tłumie na oczach cywili itp. jednak mimo to ta czesc jest krótko mowiac [b]lepsza[/b].
Kilkakrotnie podczas ogladania filmu ma sie wrazenie "czy to juz koniec?" a to dopiero poczatek zabawy.Heath odwalił kawał dobrej roboty – Joker jest przedobry – zawsze mnie dziwilo gdy na roznych serwisach, w rankingach na najczarniejsze charaktery widzialem jako #1 Vadera (i jakkolwiek kocham SW to on na to nie zasługuje) – Joker w pełni zasługuje na miano tego najczarniejszego.
Do tego jest w ciul przkonujacy (bez sarkazmu – mowie serio).…aha – zostałem do konca napisow i nic nie bylo.
2 sierpnia 2008 o 19:50 #2078MMemberJa sobie troszku poczekam na polską premierkę ale za to zapodam filmik:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=faPb6nRlpFk[/url]2 sierpnia 2008 o 23:43 #2080koalasmuckMemberM, dzisiaj (już były) i jutro są pokazy przedpremierowe w kinach Cinema City ;]
Film podobał mi się, ale pójdę jeszcze raz do IMAXa, żeby ocenić bardzieł chłodnym okiem 😉
3 sierpnia 2008 o 09:00 #2081MMemberJa mieszkam na prowincji a nie mam na razie czasu i kasy aby wsiąść do pociągu byle jakiego (bo inne w Polsce nie jeżdżą)
3 sierpnia 2008 o 11:49 #2083harryParticipantfilm podobał mi się. i to bardzo! to, co napisał MIKET – święta prawda. Jack Nicholson i jego Joker mogą się schować, bo Ledger zmiażdżył go o sześć długości. normalnie bym się zabrał za pisanie recki, ale że mam teraz mega kacora, to nie będę odbierał przyjemności Komandorowi (czy komu tam) 😉
i też, obowiązkowo idę drugi raz, ale już do IMAXa.3 sierpnia 2008 o 22:42 #2086TrueCouchSurferParticipantWróciłem z przedpremiery.
… o @#()@_#. Nie ważne jak wysokie macie oczekiwania wobec tego filmu i tak wyjdziecie z niego pod wrażeniem.
Według mnie muszą zrobić reset Batmana – bo to jest ultimate w konwencji Batman Begins.
3 sierpnia 2008 o 22:47 #2087garretParticipantno zaiste majstersztyk
swoją drogą jak kino się zmienia, batman z jackiem to prawie dobranocka przy tym
3 sierpnia 2008 o 22:48 #2088ZARDOZMemberCo tu dużo gadać.
Zacny obraz, zaprawdę.4 sierpnia 2008 o 10:27 #2089Rif StarfireParticipantNie wiem czy kino się zmienia na lepsze, jeśli popatrzeć na ewolucje innych serii fantastycznych, ale cieszy fakt, że Batman poszedł w przeciwną stronę. Niemniej Nicholsona i wersję Burtona bronić należy. Filmy w różnej konwencji i tak jak nie da się ich przyrównać, tak i obie kreacje Jokera są majstersztykiem.
TDK jest w człona walące. Od samego początku trzyma w napięciu i nie zwalnia ani na sekundę. Ostra jazda, w której szukanie słabych momentów byłoby czepianiem się na siłę. Zdarzają się jeszcze bardzo dobre filmy i Mroczny Gacek takim bezwątpienia jest 🙂
4 sierpnia 2008 o 10:39 #2091SasquatchMemberBatman Burtona był bardziej gotycką baśnią podszytą błazenadą i taki tez był Nicholson. Batman Nolana to thiller więc Ledger bardziej jest psychopata. IMO kazdy w swojej klasie jest niezły.
Mi Batman Begins sie nie podobal, TDK tez wiekszego wrazenia na mnie nie zrobil, za malo batmana w batmanie (zalosne sceny walk), Ledger zagral koncertowo psychola, ale czyż nie widzieliśmy podobnych w innych filmach? Dużo bardziej podobala mi sie rola Eckharta. Jedna scena czarodziejska z olowkiem wiosny nie czyni.5 sierpnia 2008 o 21:14 #2100MIKETParticipantZgadzam sie.
Stare Batmany mimo iz mozna by im wiele wypominac to sa klasyką. To tak jakby zrobili reboot Gwiezdnych Wojen i by wyszło lepiej od oryginału…stare SW to klasyka…a Nicholsonowy Joker to mimo wszystko…tez byl dosyc evil.6 sierpnia 2008 o 14:48 #2104HuggyMemberGotowy na premierę :
[img]http://www.mangacars.pl/upload/images/516batmanowabluzka2.jpg[/img]6 sierpnia 2008 o 15:14 #2105MIKETParticipant….a laleczke masz?
[img]http://i23.ebayimg.com/07/i/001/01/d1/1821_12.JPG[/img]
http://cgi.ebay.com/OOAK-Krypt-Kiddies-Dark-Knight-Joker-horror-gothic-doll_W0QQitemZ320281025919QQihZ011QQcategoryZ327QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem6 sierpnia 2008 o 15:37 #2106HuggyMember14.90zł to nie 660$ : F
6 sierpnia 2008 o 15:49 #2107TrueCouchSurferParticipantskąd taki tiszert ?
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.