MacGyver

Homepage Forumy Na naszych ekranach Seriale MacGyver

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 40 total)
  • Autor
    M
    Member

Mówcie co chcecie ale ja sie na nim wychowałem 😉

Ragnus
    Participant

Ja też! Tylko czekam aż do jednej z gazety z programem przestaną dodawać Drużynę A i przerzucą się na większy kult. Odcinek z mrówkami to trzeba mieć na DVD B) !

M
    Member

Tak, MG był dla nas tym kim dla naszych ojców Adam Słodowy i Hans Kloss 😉

Wilczalapa
    Participant

WTF?!

Ragnus! Dają gdzieś Team A?!

A odcinek z mrówkami pamiętam jak nigdy! Ależ to były emocje…

garret
    Participant

Druzyna A jest jako dodatek do bodajze TV Okay

btw o co latało z tymi mrówkami bo juz ledwo pamietam, to był ten odcinek na wyspie czy cos w tym stylu ? jakas posiadlosc, biały szkielet, zenujace wstawki z jakiegos dokumentu przyrodniczego albo cos mi sie snilo kiedys 🙂

John J Adams
    Keymaster

Ja niestety tego serialu nie miałem przyjemności widzieć.
    Obejrzałem pilota oczekując czegoś w stylu Bonda, a dostałem dziada robiącego wywar z trawy – już nigdy się z tego nie otrząsnąłem…

szalonyKP
    Member

no cos ty?! to byl super wysokobudzetowy, pelen napiecia odcinek! 😮

Drużyna A jest w tv-okey za 1,99pln (o ile dobrze pamiętam bo nie tylko za to płaciłem przy kasie). Wydanie jest całkiem ok, tzn istnieje możlowość wyłaczenia polskiego lektora, chociaż bez niego to trochę mniej kultowo wygląda 🙂

Wczoraj pojawiła się druga płyta, a na niej dwa pierwsze odcinki bo na tej pierwszej to właściwie pilot był w dwóch częściach.

Lord New Age
    Participant

Wczoraj poszukiwalem TV Okey z DVD#2, niestety wszedzie bylo juz wyprzedane:(

No wlasnie wie ktos gdzie mozna dostac jeszcze tvokej z druga plytka DruzynyA ? ? ?

A MacGyver to byl kult nad kulty, niestety dzis nie nadaje sie do ogldania 🙁

John J Adams
    Keymaster

Można chyba zaległe odcinki nabyć w redakcji (bodajże na Grochowych Łąkach) w Poznaniu. Byłem tam po stare Dempseje i Mejkpis.

Ragnus
    Participant

Ja wczoraj i dzisiaj chodziłem bo Bydgoszczy i też już nigdzie nie znalazłem. Wydawca chyba nie spodziewał się aż tak dużego brania.
    Trudno mówiłem sobie, że będę kupował póki kolekcja będzie ciągła. W szafie pojawi się w związku z tym tylko jedna płytka.

harry
    Participant

MacGyver oprócz ogólnej zajebistości miał też jednego z nalepszych bad guyów w historii – Murdocka.

co do odcinka z mrówkami, to zdaje się, że był on niemal w całości zerżnięty z jednego z masowo produkowanych w latach 80 horrorów z zabijającymi zwierzętami (a biorąc pod uwagę pewien schemat w nadawaniu im tytułów – 'Kleszcze', 'Żaby', 'Pająki' – to to pewnie się 'Mrówki' nazywało).

z resztą często odcinki były w oparciu o jakiś popularny film. i tak były odcinki a la Indiana Jones albo a la Bond czy też o-współczesnym-gościu-który-przenosi-się-w-czasie-na-dwór-króla-Artura.

M
    Member

A propos nawiązań do Indiego w MG:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=IBQjPfq8YMk[/url]

Murdock RZĄDZIŁ ! ! !
    odcinki z nim to byl czad nad czady.

A w odcinku z mrowkami sceny mrowkowe byly sciagniete (wmontowane zywcem) z jakiegos innego filmu.

No i jeszcz ta czad epicka muzyczka na poczatku i kult scyzoryka. Kiedys zawsze wyjmujac czerwony scyzoryk victorinox nucilem sobie ta super melodyjke.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 40 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.