The Dark Knight
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › The Dark Knight
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
12 sierpnia 2008 o 08:50 #2147
MIKETParticipantIntredyktorze – nie ma nic złego, Iron Man to był bardzo dobry film i faktycznie w skali fajnosci sa one blisko siebie i to juz kwestia gustu co lepsze 🙂
I rowniez zgodze sie – w nowym Batmanie brakuje Gotham. W pierwszym jeszcze dało sie wyczuć te mroczność miasta (choc to i tak było mało w porownaniu z Burtonowskim Gotham) – w TDK to taki nowy jork, bez zadnego znaku szczegolnego, bez własnego charakteru, stąd moje wrazenie ze czesc druga jest mniej mroczna – co jednak wcale az tak nie umuje całemu dziełu.
12 sierpnia 2008 o 09:39 #2148Sasquatch
MemberJa sie podpisuja obiema mackami pod tym co napisali Atue i Garindan. Dodam tylko ze skoro film kradnie Joker to wlasciwie on jest tym "mrocznym rycerzem" a batman ma ledwie cameo.
I powtorze to co juz pisalem wczesniej sceny akcji a szczegolnie walk z udzialem batmana to jakas kpina. W BB przynajmniej byl jakis klimat np. walka w dokach…
12 sierpnia 2008 o 19:36 #2154TrueCouchSurfer
ParticipantImho na top 25 filmów to się łapie i tak, chyba jako jedyny o superherosie. Ale, żeby nie chlapnąć głupoty to dziś oglądam Batman i Batman Returns (bo Returns było imho lepsze niż Batman), żeby nie było, że przyćmił mi oczy efekt świeżości.
Zgadzam się z przedmówcami, że Iron-Man był świetny, ale mimo wszystko trzeba być entuzjastą komiksów, żeby jarać się nim tak jak Batmanem.
Swoją drogą pamiętam ten dzień, pierwszy numer Batmana w Polsce, padał śnieg – to był grudzień i kupiłem go w kiosku na dole kiedy było całkowicie ciemno… i potem szliśmy z rodzicami w tym śniegu i mroku, a potem czytałem ten komiks… aaaaaaaaaaaaaaaaaa. Całe sczęscie, że pierwsza była adaptacja, a nie Zabójczy Żart, bo byłbym nienormalny.
13 sierpnia 2008 o 14:25 #2159awu
MemberMailem duże nadzieje, ze zachwyci mnie jak BB ale niestety Gotham gdzieś zniknęło, Batman gada jakimś dziwnym głosem, za dużo bondowych gadżetów od których chwilami nie moglem się połapać o co chodzi. Ogólnie film przeciętny. Joker podobał mi sie.
14 sierpnia 2008 o 00:03 #2172koalasmuck
Membernie wiem jak kosmiczne oczekiwania mieliście wobec tego filmu, ale mnie cały ten hype wokół niego nie omamił i dostałem dokładnie to czego można się było spodziewać po milionie trailerów itp – dobre, przygodowe, a niegłupie kino. Ot tyle i aż tyle :]
24 września 2008 o 16:33 #2282M
Member50 prawd objawionych przez The Datk Knight: 😉
24 września 2008 o 17:14 #2285M
MemberAle niektóre punkty to zwykłe czepialstwo.
24 września 2008 o 19:01 #2286Atue
ParticipantCi z Warki wybitnie się już nudzą.
Lamerska robota – większość przepisana z IMDB.
11 października 2008 o 22:35 #2320M
MemberA tak w ogóle to na kolejną tubę youtuba proponuję wybór najlepszych przeróbek zwiastuna Dark Knighta 😉
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.