BSG: Caprica

Homepage Forumy Na naszych ekranach Seriale BSG: Caprica

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
  • Autor
    Ragnus
    Participant

[url=http://www.eonline.com/gossip/kristin/detail/index.jsp?uuid=654f27c6-a0ab-4b26-89d4-a5a249d9cc42]Ostrożnie: Spojlery[/url] Trochę nowych wiadomości odnośnie nadchodzącego spin-offu.

gdzie te spojlery?

Ragnus
    Participant

Jak to gdzie. W linku, ale mogę tutaj przekleić:

[quote]Long story short, in the two-hour Caprica pilot, set 51 years before the destruction of the Twelve Colonies, computer hacker genius Zoe digitizes her identity, dies and is resurrected by her computer-hacker genius father in a somewhat mangled online format. Joseph Adams (played by Esai Morales), who is the father of Admiral Bill and grandfather of Major Lee, finds himself entangled in this mess. He's connected both legally, by way of dirty work he does for some bad guys, and emotionally, because his wife and daughter were killed in the same suicide bombing that killed Zoe. Anyway, the digital version of Zoe becomes the brain of the first Cylon (oops!), and herein our epic begins.[/quote]

Ano żem już czytał. Faktycznie dość interesująco się ten spin-off zapowiada. Oby tylko nie wyszła z tego kicha, która skończy jak Flash Gordon w zeszłym roku.

Ragnus
    Participant

[url]http://www.youtube.com/watch?v=AUG-29eKiis&NR=1[/url]

Na niecałe dwa miesiące przed pilotem mamy trailer, miłego oglądania.

Edit: Znaczy się mamy na ZP, bo tak ogólnie to już dawno temu się ukazał. Dodatkowo informacja dla tych co nie wiedzą: pilot od razu ląduje na DVD, a nie na Sci-Fi.

Na deser natomiast kawałek samego pilota:

[url]http://video.scifi.com/player/?id=907641[/url]

Ragnus
    Participant

Pilot już można obejrzeć przez telefon rozmawiając z ciotką z Ułesa Dolnego, w Górnym będzie dopiero za parę dni.

Na pewno warto się zapoznać i zobaczyć stworzenie pierwszego cylona. Idealny pilot na pewno nie jest, szczególnie razi chłopak grający przyszłego admirała floty. Niemniej spora ilość nawiązań do BSG, miłe dla oka efekty i całkiem znośną fabułę czynią z niego mus dla fanów BSG. Zobaczymy na czym skupi się sam serial, bo może się tak skończyć, że to będzie istna nawałnica wątków religijno-terrorystycznych.

Dzięki Ragnusie za przypomnienie o Caprice. Obejrzałem dzisiaj pilota i mam dziwne przeczucie iż pomimo kilku bardzo dobrych pomysłów, serial skończy swój żywot szybciej niż sądzimy, a la Flash Gordon. Owszem, przeniesienie świata BSG o kilkadziesiąt lat wstecz to miła sprawa, ale nie wiem czy dobrze by z Adamów (raczej może Adamsów) robić po raz kolejny głównych bohaterów. Mam nadzieję, że począwszy od następnego odcinka zarówno Joseph jak i mały Willy będą mieli mniejszy wpływ na 12 kolonii niż pokazał to pilot.
    Z drugiej jednak strony geneza stworzenia cylonów raczej pozytywnie mi się spodobała.

Ragnus
    Participant

Ciekawe jest wytłumaczenie monoteizmu Cylonów, trzeba będzie jednak trochę pooglądać by dowiedzieć się czym kierowała się ta organizacja terrorystyczna odrzucając Lordów.

Jednak Twoje złe przeczucia raczej się sprawdzą. Według zamierzeń ma to być saga dwóch rodzin. Wątpliwe by teraz skupiło się tylko na jednej z nich, pytanie ile będzie wątków typowo rodzinnych, a ile wielkiej polityki.

Tak w ogóle to zdaje mi się po pilocie, że zobaczymy początek wojny domowej 12Kolonii. Caprica już straciła Ministra Obrony. Tauron jakoś uderzy, Caprica użyje Cylonów. Po tych 6 latach Cyloni się zbuntują i kolonie zjednoczą się aby pokonać roboty.

Atue
    Participant

Dzisiaj premiera na Syfach.

Ktoś na to czeka z wypiekami?

Ragnus
    Participant

Ja, Ja! Mam nadzieję, że jak już ciocia opowie mi cały odcinek to będzie można podzielić siętu z innymi snobami swoimi wrażeniami.

(i licznik wyświetlający 66 postów poszedł się je*ać)

Yans
    Member

Pilot był taki sobie, jedyna fajna rzec, to zobaczyć znów starego Cylona w akcji 😉

garret
    Participant

pilot = nudy

Rif Starfire
    Participant

Wyemitowano pierwszy odcinek czy to jest to samo, co było wydane na DVD w kwietniu?

Yans
    Member

No właśnie czy to co pokazali teraz, to jest także podany na otarcie łez po głównym BSG Caprica Pilot ???

Zoidberg
    Member

To samo co na dvd, pierwszy "regularny" odcinek w ten piątek.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.