Star Wars: Episode VII

Homepage Forumy Na naszych ekranach Filmy, filmy, filmy Star Wars: Episode VII

Tagged: 

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Badus
    Participant

Pojawił się stosowny topic o przejęciu marki Star Wars przez Myszę, a teraz topic stricte pod zapowiedziany tytuł.
    Większość z nas śledziła już temat w czasie „letargu” ZP, więc nie będziemy odgrzewać starych newsów.

Co trzeba wiedzieć?

– Oryginalna ekipa z Klasycznej Trylogii + nowy narybek
    – Robi JJ Abrams, póki co ma odpowiednie podejście do źródła
    – dużo makiet/makeupu, green boxy w odwrocie

Premiera: 18 grudnia 2015

kamill
    Participant

Starłorsy przestały mnie bawić dawno temu (demencja Lucasa miała z tym co nieco wspólnego), ale Abrams pokazał że potrafi się bardzo twórczo wypiąć na materiał źródłowy (Star Trek mam oczywiście na myśli), więc jakieś tam uprzejme zainteresowanie jestem w stanie z siebie wykrzesać. I najbardziej ciekaw jestem jak to będzie wyglądało pod kątem fabuły – epa Gwiezdnych Wojen brała się jednak głównie z tego, że to była bardzo prosta i bardzo archetypiczna, mitologiczna historyjka. Całe tłumy epigonów spod znaku expanded universe potrafiły zrobić z tym jedną z dwóch rzeczy – albo produkować mechaniczne kopie tego samego schematu z innymi bohaterami albo się z niego na siłę wyłamywać – zazwyczaj przez dosłowne potraktowanie bajkowego, bądź co bądź, świata i zrujnowanie po drodze wszystkiego, co stanowiło o fajności oryginału. W tę drugą kupę wdepnął w końcu sam Lucas i dostaliśmy prikłele gdzie jeden z drugim komputerowe mapety przynudzają o senacie i peace treatiesach.

Badus
    Participant

Dla formalności wklejam pierwszy teaser trailer:

Kaczor
    Participant

W internecie burza z powodu Murzyna-szturmowca, miecza-krzyża, robota-futbolówki a mnie się podobuje bardzo, szczególnie X-wingi nad wodą i nie-CGI zbroje.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.