Jurassic World

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    John J Adams
    Keymaster

Film pierwszorzędny w klasie „film o dinozaurach” – na równi z moim ulubionym JP3.

Scenariusz ewidentnie ma dystans do siebie, więc nie czepiałbym się głupotek – konsekwentny wątek biegania po dżungli w obcasach do końca nam sygnalizuje, abyśmy się za bardzo logiką nie przejmowali. Do tego smaczki jak np. koleś ratujący kieliszki z margaritą podczas ewakuacji itp. Ciekawy też jest wątek „żaden z naszych dinozaurów nie wygląda autentycznie, tylko tak, jak sobie go ludzie wyobrażają”.

Fajna postać zoomistrza Owena i cały wątek raptorów – naprawdę trzeba sporej sprawności filmowej, aby wątek „zmilitaryzowanych dinozaurów” przedstawić w atrakcyjny sposób. Mega plus za retro-wycieczkę do JP1 – bardzo ładny ukłon dla starych nerdów. Fajne też nawiązania do prawdziwego parku rozrywki Universal Studios.

Największy minus to przesycenie product placementem – normalnie jak w polskim filmie.

Niedzwiad Mk.II
    Participant

Zgadzam się z Bezelem. Tylko ja mu dałem 3/10.
    To byłby genialny film gdyby był pastiszem z tanimi gumowymi dinozaurami.Bo to żal, że do tak gównianego scenariusza ktoś wyłożył taką kasę. Kolesie od Danger 5 mogliby stworzyć z tego magnum opus kiepskich filmów o dinozaurach.

Moje ulubione momenty to „We need more teeth” i scena z slomo z raptorem biegnącym na ratunek. To zdefiniowało ten film.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.