A Bittersweet Life czyli kino azjatycko-skośnookie

Homepage Forumy Na naszych ekranach Filmy, filmy, filmy A Bittersweet Life czyli kino azjatycko-skośnookie

• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Autor
    merle
    Member

[quote]* z innych fajnych ciekawostek: nagle wychodzi na jaw, ze killer nie umie zastrzelić w ciasnym korytarzu uciekającego dwa metry przed nim kulejącego przeciwnika. zanim kolo ostatecznie legnie trupem, Sun-woo wystrzeli 6 (słownie: sześć) nabojów. fajnie jest być killerem.[/quote]

dziwne 2 razy widziałem ten film i jakoś nie pamiętam żeby główny bohater był jakimś killerem
    z tego co pamiętam to nawet sobie za specjalnie z bronią nie radził
    wiec to chyba całkiem naturalne i logiczniejsze, niż załatwianie 12 wrogów 4 strzałami, jak w większości amerykańskich produkcji;)

może Ci sie płytki pomyliły z wrażenia po 1CD;)

[quote](nie licząc Ghosta, którego oglądam non stop bez przerwy). wnioski, jakie wyciągam z obcowania z egzotyczna kulturą skośną, nie napawają specjalnie optymizmem. otóż 40% ich produkcji to anime (w większości tani jarmark), 20% to robione na jedno kopyto horrorki o duchach, kolejne 20% to latający i skaczący po drzewach cyrkowi akrobaci z mieczami i piórami w dupie, 10% to aspirujące do miana Sztuki Wysokiej traktaty filozoficzne o miłości, dojrzewaniu i honorze, których treść jest zrozumiała chyba tylko dla samego reżysera, 5% przypada w udziale zmutowanym krabom i potworom z kanałów, wreszcie ostatnie 5% to rzadkość i ewenement – krwawa gangsterka w stylu starego Kitano i genialne skonstruowane kryminały pokroju Memories of Murder.[/quote]

hmm a ja oglądałem tyle samo dobrych filmow azjatyckich co amerykankach i europejskich razem wziętych
    ciekawy jestem co ty oglądasz ze tak pechowy obraz rysujesz

o zachodnim kinie tez można powiedzieć w inny nieco sposób, ze to chlam, jeśli sie wszystkie produkcje pod uwagę weźmie
    tak samo można banalnie zgeneralizować, ze 30% to papkowate pioromózgowe pseudobajki dla dzieci pelne ukrytej bezsensownej przemocy, 20 % bezmozgowe rąbanki z kiepskimi efektami i fabuła 15% komedia romantyczne przerabiajace to samo w n-ty sposób itp itd….

Przyznasz ze to nieco głupie podejście

Kino koreańskie czy tez japońskie ma swoje gatunki tak samo jak amerykańskie i francuskie czy tez hiszpańskie ,ot cały biznes pełen lepszych gorszych , genialnych i żenujących filmów jak na całym świecie … no może poza Indiami , których podejścia do kinomatografi zupełnie jest dla mnie nie do pojęcia i napawa mnie przerażeniem niczym teletubisie czy tez woody woodpecker (czy jak się go tam pisze)

Reasumując wśród azjatyckich filmów jest dużo obrazów niepowtarzalnych i wybitnych i sadzę, ze spokojnie może ten dorobek konkurować z kinem zachodnim, kto wie nawet czy nie z powodzeniem

PS.A z nowszych kriminałow polecam całkiem dobry protege

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.