Co oglądać?
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › Co oglądać?
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
20 lutego 2012 o 15:59 #5375
Carbon Unit
MemberWitam szanowne towarzystwo. Jako że "ostatnio" przerobiłem już całość Lost, Battlestar Galactica, House M.D., Miami Vice, Crime Story, The Job (Family Guy ostatni sezon został) i właśnie jestem na półmetku ostatniego sezonu Rescue Me, to naszło mnie pytanie, co dalej oglądać? Szkoda mi czasu na śmieci, a czasem też 1 czy 2 odcinki nie powiedzą prawdy o całym serialu i w tym miejscu moje pytanie do was, co dalej oglądać, co polecacie?
Może być coś chamskiego i inteligentnego na kształt Rescue Me (to osobiście preferuje), Star Treków mi się nie chce po raz kolejny przerabiać, ale jakieś SF też by siadło, może coś zupełnie innego. Do Walking Dead się jakoś nie umiem przemóc, choć mam kiedyś zamiar, zwłaszcza jak wypisujecie, że sezon 2=kupa. Właśnie, idealny serial to taki, co ma więcej niż kilka odcinków (no 100 nie musi mieć jak Miami Vice, ale byłoby miło 🙂 ).Czekam na propozycje, więcej niż jedna mile widziane, gdyż u mnie tempo oglądania jest zabójcze 😀
Możecie ten temat potraktować jako wskazówkę, co warto oglądać i przyda się pewnie nie tylko mi.
Zacznę od moich typów.Bezsprzecznie numer 1.
Rescue Me. (Drama Comedy)Reszta random:
Family Guy
South Park
Battlestar Galactica
Stargate SG-1 (Atlantis też ujdzie od biedy, Universe ma potencjał ale zmarnowany..)
House M.D.
Lost
Miami Vice
Crime Story
Married with Children
Two and a Half Men
The Big Bang Theory
How I Met Your Mother
Burn Notice
The Job20 lutego 2012 o 20:35 #5376Bezel
ParticipantHmmm… podałeś zbyt mało informacji żeby jakoś podzielić te seriale wg jakiś kategorii:
Proponuje coś takiego: podawajcie te seriale które polecacie wg takie podziału: nowe – stare, nudne-ciekawe (kryterium stare – niech będą to seriale które mają więcej niż 10 lat, nudne-ciekawe – wiadomo te które bardziej nas wciągneły lub nie, ale tez są godne polecenia):
Stare i nudne:
1. Przystanek Alaska
2. Piąty Wymiar
3. Sztorm Stulecia
4. Zdarzyło się jutro
5. FarSpaceStare i ciekawe:
1. Gwiezdna Eskadra
2. Allo Allo!
3. M*A*S*H
4. JAG Wojskowe Biuro ŚledczeNowe i nudne:
1. Fringe: Na granicy Światów
2. Mad Men
3. Jerycho
4. V (2009)Nowe i ciekawe:
1. Zakazane Imperium
2. Dexter
3. Magia kłamstwa
4. Technicy MagicyOczywiście z nie dublujemy wymienionych przez poprzedników nazw seriali (no bo po co).
23 lutego 2012 o 15:45 #5381TrueCouchSurfer
ParticipantSprawdź to!
Pomijam wszystko co nie jest wyprodukowana w latach 2000 bo nie chce mi się rozwodzić czy się teraz broni czy nie, oraz wszystko co miało dobry początek, a skończyło średnio.
Animacja:
ARCHER / Sealab 2021 / Harvey Birdman Attorney at Law / FuturamaUznane:
Boardwalk Empire / Breaking Bad / Carnivale / Deadwood /Komediowe klimaty:
Arrested Development – mega!
The Office
Freaks and Geeks – NERDY!Dla lubiących lata 60:
Mad Men
Pan Am.23 lutego 2012 o 17:07 #5382Red
ParticipantHouse się jeszcze nie skończył, a ostatnie odcinki są całkiem przyzwoite (potwierdzono już, że 8 sezon jest ostatnim). a 2 sezon the walking dead jest naprawdę przyzwoity od 7 odcinka, powoli zaczyna się z tego robić chamówa jak w komiksie :).
co do innych seriali:Animacja:
Venture Bros/Adventure Time (chociaż nie dla każdego, stężenie psychozy jest wysokie :D)
Uznane, ciekawe itp. 🙂 :
Oz / Game of Thrones / The Shield / The Wire / Sons of Anarchy24 lutego 2012 o 11:01 #5383M
MemberPaczka HBO:
1. Kompania braci
2. Pacyfik
3. John Adams (niektórzy mogą uznać za nudny ale jak ktoś się interesuje USAńską historią to urywa czapę)Stare i ciekawe:
1. Quantum Leap -
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.