Southland Tales – SPOILERY
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Southland Tales – SPOILERY
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
17 marca 2008 o 16:52 #493koalasmuckMember
Czy ktoś już widział ostatni projekt pana od Donnie Darko?
Powiem szczerze, że do obejrzenia najbardziej zachęcił mnie galimatias obsadowy 😉 The Rock, Sarah Michelle Gellar, Justin Timberlake, Seann Williams Scott, Jon Lovitz, a w rolach epizodycznych Christopher Lambert i Kevin Smith (browar dla tego, kto rozpozna tego drugiego bez guglania) – wszyscy w jednym filmie – ostro zakręconym, a zaczynającym się prawie jak pierwszy odcinek Jericho 😉
Będę musiał obejrzeć całość jeszcze raz (film trwa ponad 2 godziny) bo teraz mało uwagi do tego przykładałem, a potem się okazało, że nie wiem o co chodzi 😀
17 marca 2008 o 18:40 #498garretParticipantgeneralnie to jest w kolejne 🙂
18 marca 2008 o 11:52 #524merleMemberwielce dziwny film ale napewno niebagatelny
najbardziej przypomina mi twórczość vonneguta
kelly miał robić nawet chyba "ice nine" (film na podstawie "kociej kołyski" ) ale cos nie wyszło, więc wyszło ,że zrobił za to film na podstawie książki vonneguta której ten nigdy nie napisał;)ogladając film miałem wrażenie jakby ogladało się dziwne odbicie swiata w lustrze
swoja droga szkoda tej kociej kołyski
23 marca 2008 o 22:21 #688garretParticipantNo nieźle, SOUTHLAND TALES robi niesamowite wrażenie. Tylko jak teraz to opowiedzieć ?
Swoją drogą 69 / 23 = 3 dni do końca .. czemu nie 🙂
25 marca 2008 o 08:21 #689Jasiu CiastMember[quote][b]koalasmuck napisał/a:[/b]
Kevin Smith (browar dla tego, kto rozpozna tego drugiego bez guglania) – [/quote] Podpowiedz mi prosze kogo on grał bo ja go nie rozpoznałem25 marca 2008 o 09:05 #691garretParticipantgościa z długą, siwą brodą i bodajże bez nóg, tego co mówi Simon says…
25 marca 2008 o 10:40 #692John J AdamsKeymasterFilm podobał mi się. Recka soon. Kurde, najbardziej mnie szlag trafia, że coś w tym stylu mogłoby przy dobrych wiatrach powstać nawet w Polsce.
Ale nigdy nie powstanie, bo nie ma komu go nakręcić. I oglądać chyba też. Na razie polska fantastyka jest na etapie Yrka i Arche.
25 marca 2008 o 11:11 #693garretParticipantNo recka wkrótce 🙂 Ale nie zgodze sie juz tutaj ze takie cos by moglo powstac u nas. Ten kraj długo jeszcze nawet nie urodzi kogoś takiego jak Kelly no i nie widzę wsrod rodzimych gwiazd nikogo z takim dystansem do aktorstwa jak ekipa z Southland Tales. Pozostaje jeszcze sprawa kumania w kraju tego co na ekranie.
Co zresztą sam napisales wiec nie widze nawiazania by moglo powstac
25 marca 2008 o 11:21 #694John J AdamsKeymasterTaka refleksja naszła mnie w trakcie oglądania, ponieważ paradoksalnie film ma nieco punktów wspólnych z polskimi produkcjami:
– zerowy budżet
– gwiazdy w obsadzie
– nachalne politykowanie
– sceny pseudo-akcji.To oczywiście tylko elementy, ale chodzi mi o to, że technicznie i warsztatowo film odpowiada idealnie polskim warunkom. Tylko że nawet jakby się u nas znalazł rodzimy Kelly, widzowie pukaliby się w głowę, a poleciałoby to w końcu pewnie o 2.00 na TV Kultura.
Ale to tylko taka luźna myśl, a nie ogólne wrażenie po obejrzeniu 🙂
25 marca 2008 o 11:42 #695garretParticipantTeraz rozumiem 🙂 Zreszta po napisach tych luznych mysli była z tona
apropo warsztatu i technikali przypomniala mi sie ta scena ktora mnie od wczoraj przesladuje
25 marca 2008 o 17:46 #697Jasiu CiastMember[quote][b]John J Adams napisał/a:[/b]
Film podobał mi się. Recka soon. [/quote]
Mógłbyś jeszcze kiedyś jak będziesz miał dużo wolnego czasu przeanalizować fabułe filmu i poskręcać wszystkie wątki w całość w postaci jakiegoś artykułu25 marca 2008 o 17:53 #698John J AdamsKeymasterAż taki mądry nie jestem. Ale coś tam naskrobię. A jak jesteś chętny, to zapraszam do tego samego 🙂
25 marca 2008 o 18:08 #699Jasiu CiastMemberMoże w wakacje jak nie będe miał kasy na wino xD//widziałem tego typu artykuł na Film.org dotyczący Zagubionej Autostrady, może nie wyjaśnił on całego sensu filmu ale powiązał ze sobą kilka tajemniczych wątków wyjaśniając ich pojawienie sie
25 marca 2008 o 18:23 #700John J AdamsKeymasterNie wypada mi tu komentować sposobu, w jaki powstaje wiele tekstów na tej szacownej stronce. Zresztą może teraz jest inaczej, od lat tam nie byłem.
25 marca 2008 o 18:47 #701Jasiu CiastMemberswoją drogą to zauważyłem że Boxer…
[b]Spoiler[/b]
Ma w obliczu stresujących momentów filmu dziwny tik, może to ma jakiś związek z anomaliamitak czy inaczej to ciekawy zabieg aktorski czy jak to sie tam nazywa
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.