Never Let Me Go

Homepage Forumy Na naszych ekranach Filmy, filmy, filmy Never Let Me Go

• This topic is empty.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    garret
    Participant

Raz, nieźle ze mozna jeszcze zobaczyc film nie znajac wczesniej fabuly, obsady, nie widząc trailera czy nie czytając opisu. Dwa. sami tworcy chyba sie solidnie postarali aby ten SF przeszedł bez echa. I trzy: Never Let Me Go to chyba najsmutniejszy i najbardziej doliniarski film jaki widziałem od lat. Koniecznie obejrzec.

Jasiu Ciast
    Member

O CZYM?

garret
    Participant

taki inny blade runner

koalasmuck
    Member

nie polecam oglądania trailera, bo mocno spoileruje :/

Carbon Unit
    Member

Zasada jest prosta, nie oglądać trailerów filmów, które się i tak zamierza oglądać 🙂

garret
    Participant

film oglądać a nie gadac 🙂

Carbon Unit
    Member

Zaopatrzyłem się w ten film i być może za chwilę go obejrzę, być może ponieważ jestem po spożyciu i nigdy nic nie wiadomo. W razie czego będę wiedział, gdzie mam składać reklamację.

smutny
    Member

Chodzi o [url=http://www.filmweb.pl/film/Nie+pozw%C3%B3l+mi+odej%C5%9B%C4%87-1953-114501]ten[/url], czy o [url=http://www.filmweb.pl/film/Nie+opuszczaj+mnie-2010-502884]ten[/url]?

garret
    Participant

o ten [url]http://www.filmweb.pl/film/Nie+opuszczaj+mnie-2010-502884[/url]

swoja droga niezly opis

Carbon Unit
    Member

EEEeee, zanim ktoś obejrzy radzę przeczyta o czym to. Zdecydowanie odradzam ludziom, którzy lubią jak się dzieje cokolwiek na ekranie. Dobry na spanie. Film o niczym.

Rif Starfire
    Participant

Postąpiłem zgodnie z zaleceniami dr Garreta i zostałem dziewiczo zaskoczony opowieścią o spełnieniu, autorem scenariusza (btw. polecam gierkę Enslaved, która świetnie broni się historią zrobioną właśnie przez Alexa Garlanda). Apatia bohaterów i wydźwięk całej opowieści naprawdę doliniarski.
    1. Główną panienkę lubię od czasu An Education.
    2. Uwierzyłem w Garfielda jako P. Parkera (obym tego nie żałował).

RUR
    Participant

Niestety sugestia, że jest to "taki inny Blade Runner" już zepsuła mi oglądanie 😉 Film ładnie zrobiony, aktorzy próbują wydobyć z niczego coś. Film nie podobał mi się ze względu na psychologiczne nieprawdopodobieństwa – 4/10

Lord New Age
    Participant

Bardzo dobry film!

Bezel
    Participant

"Wyspa" z 2005 roku + Hogwart bez magii i fantastycznych stworów. BTW ja w wieku kilku lat wiedziałem że moje narządy wewnętrzne stanowią moją integralną całość i gdyby ktoś mi powiedział, że w jestem "dawcą" owych narządów dla innych ludzi, zorganizowałbym podziemny ruch oporu, dokonałbym przewrotu i uciekłbym gdzie pieprz rośnie. Dziwie się, iż bohaterowie mając po 18 lat, nie będąc przez nikogo kontrolowani nie dokonali podobnych czynności. Mieli przeprane mózgi czy jak? Aspołeczni to raczej nie byli skoro uczono ich zachowań poprzez odgrywanie scenek teatralnych. A i chodzące banki organów raczej nie powinno się uczyć anatomii, nieprawdaż? Niby mieli jakieś obroże na nadgarstkach, ale czy były to transpondery GPS? Jakie zdehumanizowanie społeczeństwo otwarcie hodowałoby ludzi na przeszczepy? Czyżby w tej alternatywnej historii nie urodzili się Marx i Engels, nie tworząc "Manifestu komunistycznego" a w konsekwencji nie powstałyby partie lewicowe, które walczyłbym z takim procederem? Niewiadomo.

Film strasznie depresyjny, nudny i nielogiczny, chociaż pachnie trochę inspiracją "Nowego, wspaniałego świata" Huxleya

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.