Mass Effect 3!!!

Homepage Forumy Od rzeczy Blubry Mass Effect 3!!!

• This topic is empty.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    garret
    Participant

http://www.youtube.com/watch?v=7JJQLmhc24g&feature=player_embedded

i tak btw, starszy ale wysmienity trailer Resistance 3

Widziałem i w dalszym ciągu szukam swej szczęki po podłodze 🙂

Niestety premiera pod koniec 2011, o ile nie przesuną jej na 2012. Oby jeszcze kilka DLC nam rzucili w tym czasie, bo przyda się kolejny pretekst aby w pierwsze dwie części po raz kolejny zagrać.

Aha, jakby co to ES:V również na VGA pokazali – premiera 11.11.11

Gargooletz
    Participant

[url=http://www.gametrailers.com/video/vga-10-mass-effect/708363]Jakość na miarę naszych czasów[/url]

+

[url=http://www.gametrailers.com/video/vga-10-batman-arkham/708342]Nowy Batman[/url]

Dają radę te zwiastuny 🙂

+

[url=http://www.gametrailers.com/video/vga-10-mortal-kombat/708350]Mortal vs GOW[/url]

MIKET
    Participant

Ktos na zakazanej sie ociąga, donos o trailerze juz o 8 puscilem i takie cos to powinno na glownej byc!! 😛

Teraz trzeba spowrotem jakis sprzet ogarnac do tej gry i bedzie wysmienicie…

Swoja drogaq mozna sie spodziewac ze jak w ME2 trzeba bylo "Assemble your team" tak tutaj bedzie trzeba "Assemble all races"…wiec kilka wątków sie z przesłości wyłoni – Rachni, Kroganie, Quarianie/Geth, baza Collector's 🙂 bedzie co robic…

Gargooletz
    Participant

W sumie motyw jednoczenia galaktyki w ME3 był łatwy do przewidzenia. Jedynie zaskakujące jest osadzenie finałowej akcji na Ziemi.

Mam nadzieję, że jakoś logicznie wytłumaczą czemu Reaperzy się uwzięli właśnie na ludzkość i co chcieli od zwłok Sheparda.

Co do bazy Collectorów to nadal nie mogę przeboleć tej niespójności – Grunt namawiał mnie do zachowania bazy, a 5min później na pokładzie nawrzucał mi, że źle zrobiłem :0

O ile wątek Rachni pewnie nie będzie szokujący, to Kroganie i lekarstwo na genophage, stosunki między Geth i Quarianami (+wpływ asymilacji/zniszczenia heretyków, badania admirał Daro'Xen, przemowa) dają naprawdę szerokie pole do popisu.
    Na pewno też odezwą się wybory związane z Gruntem, Wrexem i Legionem.

Cały rok czekania! Okrutny świecie!

garret
    Participant

Przepraszam Miket, nie patrzylem w panel admina 🙂

No wlasnie mam nadzieję, że wszelkie wybory z 2 będą miały konsekwencje w finale.

Bezel
    Participant

Przepraszam za moją ignorancję, ale w jaki sposób gra "wie" jakich wyborów się dokonało w poprzednich częściach? Czy ktoś może mi to wytłumaczyć?

yuti-ra
    Member

Mam nadzieję, że jakoś logicznie wytłumaczą czemu Reaperzy się uwzięli właśnie na ludzkość i co chcieli od zwłok Sheparda…

Protheanie to po prostu ludzie cofnięci do kamienia łupanego przez Żniwiarzy… (protheańskie ruiny na marsie , obserwowali nas czy po prostu byli nami ? )

garret
    Participant

Bezel, na konsoli w przypadku 2 nie bylo problemow. Gra przejrzala pliki z 1 🙂

Ano zobaczymy jak "jednoczenie galaktyki" będzie wyglądało. W przypadku quarian jest to sprawa oczywista, bowiem wątek już w ME2 się pojawił. Z drugiej strony, grając dość bezkompromisową panią Komandor, ukierunkowaną wyłącznie na intersy ziemskiej cywilizacji, spodziewam się że nie będzie łatwo. Raknii wybiłem, o leczeniu Krogan nawet nie myślałem, zapomniałem jeno w jaki sposób gethów załatwiłem….

W każdym razie już kilka miesięcy temu ktoś z bioware zapowiedział, że ME3 będzie wykorzystywał 1000 (!) różnych wyborów, jakich dokonaliśmy w trakcie dwóch wcześniejszych epizodów. Robi wrażenie, chociaż nie wiadomo czy faktycznie zdołają tak ogromną ilość wątków w jednej grze utrzymać, bowiem jej objętość byłaby ogromna.

MIKET
    Participant

[quote][b]yuti-ra napisał/a:[/b]
    Mam nadzieję, że jakoś logicznie wytłumaczą czemu Reaperzy się uwzięli właśnie na ludzkość i co chcieli od zwłok Sheparda…

Protheanie to po prostu ludzie cofnięci do kamienia łupanego przez Żniwiarzy… (protheańskie ruiny na marsie , obserwowali nas czy po prostu byli nami ? )[/quote]

Eeeee, nie nie nie. Protheanie to nie ludzie. Fakt – pojawiali się nad ziemią kiedy człowiek był w erze kamienia łupanego ale te dwie rasy to nie to samo. Oni po prostu badali inne rasy kiedy te dopiero sie pojawiały w galaktyce, stąd ruiny na Marsie.

Co do Reaper'ów – to imho łatwo to wyjaśnić. Ni stąd, nie zowąd pojawiła się rasa (ludzie) która dała rade wybić Reaper'a co doporowadziło do zaintereoswania ludzkością i próby stworzenia nowego "modelu ludzkiego". Gdy sie okazało ze i to poszło w piach bo człowieczek nie dość ze przezył atak Collector'ów to dostał sie do ich bazy i rozwalił Reaper'a w larwalnej formie – prakycznie solo. Więc co robimy? Wybijmy silnym atakiem najpier ludzkość, resztą zajmiemy się po lunchu…

[quote][b]DawnyBywalecAptekaPub napisał/a:[/b]
    zapomniałem jeno w jaki sposób gethów załatwiłem….
    [/quote]
    Tu jest kwestia dwóch wyborów, czy wysłales Quarian na wojne czy kazałes im wyluzować, i czy kazałes zniszczyc/uleczyc Geth'ów…

Quarian powstrzymałem, a Gethów….. albo oddałem Legiona Cerberusowi (uniemożliwia to rozpoczęcie misji na stacji gethów) lub też unicestwiłem ich na amen. Kurde, naprawdę ilość rozwiązań jest w ME ogromna. Oby tylko bioware nie spieprzył tak wybornej serii.

MIKET
    Participant

aaa no faktycznie bo go mozna od razu oddac 😀 …z ciekawosci zapytam, kogo straciles na koncu??

Gdy kończyłem grę po raz pierwszy tylko Jack straciłem, z drugiej strony Grunta nawet z puszki nie wypuściłem. Aha, no i zginęła wówczas uprowadzona załoga bo jej eskorty nie dałem.

Co do ekipy do jest dość wysokie prawdopodobieństwo (znowu doniesienia z bioware) powrotu do niej Ashley/Alenko, w zależność od tego które z nich przeżyło misję na Virmirze.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.