Żywe trupy
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › Żywe trupy
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
3 listopada 2010 o 19:22 #4522
smutny
MemberWidzę, ze Zakazana coś szwankuje z newsami jakoś, wiec może z forum się ktoś przynajmniej dowie, że pierwszy odcinek będzie można zobaczyć na stronce foxtv.pl.
B. fajne zagranie ze strony foxa.
[za [url=http://www.popcorner.pl/popcorner/1,108009,8580919,Polska_premiera_The_Walking_Dead_ZA_DARMO_W_INTERNECIE_.html]popcorner.pl[/url]]3 listopada 2010 o 20:23 #4523MIKET
Participantserial jest przekozacki, niby jeden odcinek a juz jestem fanem
3 listopada 2010 o 21:34 #4525Red
ParticipantPierwszy odcinek faktycznie rozdaje, tylko nie pasowała mi trochę piosenka z końcówki (za drugim podejściem już nie przeszkadzała), oprócz tego jest gitesowo. Ludzie na innych forach narzekają na schematyczność i klisze, ale z drugiej strony komiks tak samo się zaczynał, a dopiero później zaczął rozdawać w kwestii fabuły i bohaterów.
Wygląda też na to, że drugi sezon jest już niemal pewn. Pilot Truposzy obejrzało 31 października w Stanach rekordowe (dla stacji AMC) 5,30 mln ludzi (z powtórkami z tego co pamiętam coś koło 8 mln.).
4 listopada 2010 o 12:55 #4527Carbon Unit
MemberZa to u nas będzie parę tysięcy 😀 Jakiś nub wymyślił, że tylko na polsacie i tylko na Fox HD.
4 listopada 2010 o 18:41 #4531Godfucker
MemberOgień! Tylko żeby się komiksu trzymali! :@
4 listopada 2010 o 19:17 #4532matt
ParticipantEj a wiecie co z integralami komiksu u nas? Bo mieli wydać, gdyż starych się nie da kupić i nigdzie nikt nie mówi już o tym.
5 listopada 2010 o 09:20 #4533garret
ParticipantJest dobrze ale drobiazgi irytują:
– zombie jest już tak wszechobecne w popkulturze, że dziwi ze bohater musi odkrywac idee zombiegeddonu od nowa
– "oni ciagna do swiatla" czy cos w tym stylu, mowi to gość ktory posilek je przy komplecie swieczek i lampek
– scenariusz potrzebuje kilka minut aby zaskoczyc widza fabularnie, gdy ten z marszu wie who is whoPoza tym fajnie jest.
5 listopada 2010 o 15:18 #4534Red
Participant[quote][b]garret napisał/a:[/b]
Jest dobrze ale drobiazgi irytują:– zombie jest już tak wszechobecne w popkulturze, że dziwi ze bohater musi odkrywac idee zombiegeddonu od nowa
– "oni ciagna do swiatla" czy cos w tym stylu, mowi to gość ktory posilek je przy komplecie swieczek i lampek[/quote]Pamiętam że w komiksie w pewnym momencie zaczęli otwarcie używać terminu "zombie" (bodajże w trzecim tomie jakiś koleś powiedział, że to niedorzecznie brzmi i musi przyzwyczaić się do tego słowa ;)). A czarny snajper miał wszystkie okna w chacie zasłonione grubymi kocami, więc chyba światła nie było widać na zewnątrz.
7 listopada 2010 o 00:43 #4541smutny
MemberOgólnie wypadało by podziękować stacji fox za usunięcie kilkunastu minut z filmu.:D
8 listopada 2010 o 11:58 #4546Frasier Crane
MemberSerial bardzo przyjemny, tyle, że odnotowałem sporo rozjazdów z komiksem. Co prawda pierwsze odcinki dawno czytałem, ale nie kojarzę
– akcji z czołgiem (swoją drogą bardzo ok i wzbogaciła treść)
– helikoptera
– czarnej mamusi (czuję swąd rozkminek emocjonalnych…)
– daddy, daddy czarnego synka – w komiksie, co zapamiętałem, te słowa miały znaczenie
Były też pomniejsze odstępstwa, ale nie chcę spoilerować. Czemu jak wstał z łóżka to miał czyste gacie? 🙂Czepiam się, serial zapowiada się dobrze i jeżeli przemycą treści z komiksu, jak choćby różne ciekawe przygody Carla, czy wzorem izraelskich t-shirtów – one shot, two kills – będzie mała rewolucja w telewizji.
8 listopada 2010 o 17:04 #4549Godfucker
MemberJeszcze jedna sprawa która nie daje mi spać – myślicie że przy którymś odcinku twórcy skapną się ze zombie powinny być coraz bardziej zmenelone? Tzn. przecież nie mogą zarażać ciągle nowych ludziów więc po jakimś czasie muszą się "zużywać". Mam nadzieję że ktoś o tym pomyśli i że zombiska będą wyglądać jak prawdziwe ścierwojady.:)
8 listopada 2010 o 17:09 #4550garret
ParticipantNo 28 dni później się kłania.
8 listopada 2010 o 18:26 #4551MIKET
Participantno tam padały z głodu a jak mozna juz było zauwazyc, w odróżnieniu od "Świtu Żywych Trupów" Snydera, tutaj Zombie nie wybrzydzają i zwierzątkiem nie wzgardzą więc ten moment szybko nie nadzejdzie.
Dla mnie serial przefajny, pomijając parę kretynizmów jestem uhahany 🙂
8 listopada 2010 o 19:41 #4552Red
ParticipantW drugim epizodzie najlepsza była IMO scena z rozsiekaniem zombiaka w celu zrobienia sobie kamuflażu (przyznaję, brzmi to absurdalnie). – idealny miks dramatyzmu i czarnego humoru.
@smutny –> Fox się tłumaczył, że wypuścił okrojoną wersję pilota do wszystkich krajów, za to niepociętą będzie można zobaczyć w powtórkach. Dziwna decyzja, ale może chodzi o jakieś kontrakty na czas reklamowy czy coś.9 listopada 2010 o 04:35 #4554garret
Participant1×02 Podobał mi się. Jak pisz Red kamuflaż swietna scena.
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.