czerwonowłosa sonia

Homepage Forumy Od rzeczy Blubry czerwonowłosa sonia

• This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor

wlasnie w tvp leci ciekawy film fentezy: "czerwonowłosa sonia" 🙂
    tak tak, to ta stara red sonia
    ciekawe dlaczego tytul ktory w kulturze masowej w naszym kraju chyba od 20 lat funkconuje jako "Czerwona Sonia" ktos nagle musial genialnie tak przetlumaczyc? czy tlumacze maja jakis problem z dowartosciowaniem sie? czy chodzi o jakies prawa autorskie do tlumaczenia tytulu? Jak ktos juz przetlumaczyl cos tak, to nastepny nie moze przetlumaczyc tak samo?
    Rozumiem debilne tlumaczenia tytulow nowych filmow, ale po co tlumaczyc na nowo cos co juz istnieje???

Jasiu Ciast
    Member

[quote][b]conan prawdziwy napisał/a:[/b]
    wlasnie w tvp leci ciekawy film fentezy: "czerwonowłosa sonia" 🙂
    tak tak, to ta stara red sonia
    ciekawe dlaczego tytul ktory w kulturze masowej w naszym kraju chyba od 20 lat funkconuje jako "Czerwona Sonia" ktos nagle musial genialnie tak przetlumaczyc? [/quote]
    Polska chce sie odłączyć od komunistycznej spuścizny

Czerwona Sonia jest znana, a Czerwonowłosa nie. Dla niepoznaki zmiana tytułu i oglądalnosc wzrasta 🙂
    Swoją drogą nie spodziewałem się tego filmu w TVP.

dalczego nie mialo by byc tego w TVP? lecialo juz nie raz nawet na jakis takich kanalach regionalnych typu tvp3 ale teraz puscili w poludnie tak dla dzieci – fakt ze film jest taki raczej dla dzieci – Erni wymiata 😉

Jakoś mi Czerwonowłosa Sonia nie pasuje do misyjnej TVP…
    A będą puszczac Barbarellę?

koalasmuck
    Member

Barbarella niedawno była na Ale Kino i chcąc nadrobić zaległości zacząłem oglądać, ale że puszczali o 1 w nocy to w połowie zasnąłem 🙁

Sasquatch
    Member

red sonia w kultowych czasach byla nazywana rowniez conanem3 😀

Lord New Age
    Participant

Film dzieje sie w Erze Hybroryjskiej, Kalidor to wszak ksiaze Hyrykani (ciekawe czy spotkal sie z Conanem na jakims zlocie wladcow).
    Wiec tytul Conan3 w jakis tam sposob jest dopuszczalny.

John J Adams
    Keymaster

Pomijając drobny fakt, że nie ma w nim Conana.
    No ale w sumie w Szklanej Pułapce 2-4 też nie było szklanej pułapki (ok, lotnisko było trochę szklane).

arnold czesto jest mylony z conanem 😉 moze dlatego film z arnoldem fantazy musial byc kolejnym conanem
    a i swego czasu wszystkie okladki ksiazkowych conanow mialy ryj arnolda jakos wkomponowany w obrazek.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.