Polskie
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › Polskie
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
3 października 2010 o 20:38 #4387Lord New AgeParticipant
Czas honoru. Ktoś to ogląda?
[url]http://wyborcza.pl/1,76842,8451730,Co_nas_kreci_w_honorze.html?as=1&startsz=x[/url]
3 października 2010 o 22:00 #4388BezelParticipantA dobre toto? Może coś więcej na temat serialu ew. własne odczucia?
3 października 2010 o 23:05 #4389Lord New AgeParticipantNie mam pojęcia jakie to jest, widziałem tylko urywki, śmierdziało teatrem TV.
4 października 2010 o 11:49 #4392kamillParticipantSwoją drogą jeśli ktoś się odważył/by się odważył, to też chętnie poznam opinię.
4 października 2010 o 12:33 #4393Carbon UnitMemberJa bez oglądania mogę opinie napisać.
4 października 2010 o 19:11 #4394ZonbieParticipantja też chętnie sie dowiem co i jak:) toż to druga seria juz leci:) chyba
5 października 2010 o 17:18 #4403BezelParticipantZ Wikipedii:
Czas honoru – polski serial telewizyjny, emitowany od 7 września 2008 roku w TVP2. Główną osią akcji jest historia żołnierzy Armii Krajowej – tzw. "Cichociemnych". Serial inspirowany historią polskich dywersantów, którzy w czasie II wojny światowej przechodzili w Anglii szkolenia, by wrócić do okupowanej przez hitlerowców Polski z misją konspiracyjnej walki o niepodległość. Akcja serialu rozgrywa się wiosną i latem 1941 roku.
Pierwsza serii filmu zakończyła się 30 listopada 2008 roku, premiera drugiej odbyła się 13 września 2009 roku.[1]. Trzecia seria jest emitowana od 19 września 2010 roku. W jednym z wywiadów Ewa Wencel zapowiedziała, iż będzie także czwarta seria serialu.
5 października 2010 o 17:19 #4405InterdyktorParticipantA akcja i szczelanie jest? Czy tylko dużo gadania?
5 października 2010 o 18:29 #4406MMemberJeśli lubicie kino wojenne omijajcie szerokim łukiem. Jeśli lubicie "Ma jak miłość" itp. to jest dla was. No chyba że lubicie też ładnych chłopców.
Podobno serialowi obcięto budżet przez co m.in non stop wykorzystują przebitki z pierwszej serii Jeśli macie ochotę obejrzyjcie dowolny odcinek – w KAŻDYM odcinku z gmachu Gestapo wyjeżdża TEN SAM motocyklista 😀
Znawcy historii też wynajdą fajne kwiatki np. jeden Niemiec straszy dugiego wysłaniem na front wschodni gdy ten jeszcze nie istniał a malowana młodzież z AK robi takie rzeczy że prawdziwi Cichociemni w grobach się przewracają 9zasad konspiracji chyba scenarzyści z Allo Allo się uczyli) itd itp. Ogólnie- rzyg i popoelina z 5 milionową oglądalnością (czyli tak jak Klan)
Polecam wątki na Odkrywcy gdzie military-geeki się na tym wyżywają:
Seria I:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=640403#850321Seria II:
http://odkrywca.pl/czas-honoru-ii,658927.html#658927Podobno kolejna seria miała być o powstaniu ale kaski zbrakło.
6 października 2010 o 00:31 #4412Lord New AgeParticipantNo szkoda. Dzięki za ostrzeżenie, porównania z [i]M jak M[/i] już słyszałem, ale ostatnio sporo jest o tym szumu i już myślałem że może warto się zabrać za tę serię.
Pozostając w temacie. Jak [i]Twierdza szyfrów[/i]? Widziałem tylko pierwszy odcinek, straszliwie nie było, ale CJJA suchej nitki na tym nie zostawił. Ja, z miłości do Dolnego Śląska chcę wierzyć że to jest ok.
6 października 2010 o 06:32 #4413kamillParticipantObawiam się, że podobnie. Pewnie lepiej z technicznego punktu widzenia (ładne zdjęcia, komputerowe samolociki i Wołoszański podobno starał się być tru z historią), ale nuda nieprawdopodobna. Nic się nie dzieje, a jak już coś zacznie, to nie wiadomo o co chodzi. Ktoś tam się szwenda po planie, postaci wygłaszają jakieś przypadkowe kwestie a dramaturgia leży – nie sposób się czymkolwiek przejąć, nie ma ŻADNEGO napięcia. Gdyby każdy odcinek odchudzić o połowę, to może by coś z tego było.
6 października 2010 o 11:13 #4419Carbon UnitMemberNo i nie wiem po co ten wątek, jak mówiłem i bez oglądania mogłem tą recenzje napisać. To chyba nie wy wchodzicie od lata na ZP, że się jeszcze nas polskimi zastanawiacie B)
6 października 2010 o 11:58 #4424Lord New AgeParticipantRaz na jakiś czas, może się jakiś cud wydarzyć.
6 października 2010 o 14:53 #4425MMember"Tajemnicę" czytałem najpierw książkową, ot fajne czytadło historyczne z wątkami wunder waffe. Pomyślałem sobie że fajny by był z tego film. No właśnie. A rozciągneli to na 13 odcinkowy serial, który ciurkiem leciał literalnie przeniesiony z ksiażki przez co widz wciąż ziewa. Szkoda bo Wołoszański zawsze swoje mini-scenki wojenne w "Sensacjach" robił fajne.
PS. Niedługo ma być jakiś serial o wojnie z bolszewikami, zobaczym.
6 października 2010 o 15:00 #4426Carbon UnitMemberNo pewnie zrobiony z filmu 1920 😀
To i to będę omijał dużym dalekim łukiem. -
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.