Fringe: Na granicy Światów
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › Fringe: Na granicy Światów
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
5 września 2010 o 17:47 #4341
Bezel
ParticipantJako że nie ma tematu na temat tego serialu, otwieram go :).
W dużym skrócie jest to młodszy brat "Z Archiwum X". Fringe odnosi się do nauki na granicy ludzkiego poznania, gdzie dokonuje się przełom technologiczny, porównywalny ze zjawiskami niewyjaśnionymi. Podobnie jak w "The X Files" główna bohaterką jest agenta FBI – Olivia Dunham która zostaje przydzielona do tzw. działu "Fringe sience" wraz z nieco szalonym (a przy tym genialnym) prof. Walterem Bishopem i jego synem Peterem, którzy badają niewyjaśnione nauce przypadki. Serial zdobył rzesze fanów i antyfanów. Jednym z twórców serialu jest J.J. Abrams. 🙂
Jestem po pierwszym sezonie i mogę śmiało powiedzieć że jest w pytę. Serial trzyma w napięciu i wszystkie nadnaturalne przypadki są w miarę sensownie naukowo wyjaśnione. Jednocześnie tajemnice serialu rozwiązują się logicznie z czasem (w przeciwieństwie do Lostów). Naprawdę gorąco polecam.:)
Do obejrzenia w stremie na:
6 września 2010 o 06:11 #4342garret
ParticipantPo pilocie zrezygnowalem. A tu proszę, wychodzi ze im dalej tym lepiej.
6 września 2010 o 09:14 #4343TrueCouchSurfer
ParticipantDla mnie stary Bishop "robi" cały serial, a widziałem 2 sezony. Zabawny lunatyk, a przy tym geniusz. Jego one linery o jedzeniu podczas sekcji to majsterszyk. Warto oglądać chociażby tylko dla niego.
Serial jest z rodzaju powtarzalnych, co chwila nowy case, a fabułą rozkręca się mega powoli, by potem w kilku odcinkach gonić na złamanie karku. I właściwie to jedyny zarzut, żeby nie spoilerować, więcej nie piszę.
11 października 2010 o 12:51 #4442TrueCouchSurfer
ParticipantJakieś wrażenia z 3 sezonu ?
11 października 2010 o 16:55 #4443Bezel
ParticipantNo na razie 3 odcinki dopiero. Motyw z wszczepieniem pamięci altOlivi do Olivi całkiem wporzo. Trzeci sezon (chyba) będzie się rozgrywał raz w naszym świecie raz w alternatywnej rzeczywistości. Jak na razie trzyma poziom.
16 kwietnia 2011 o 17:15 #4919Bezel
ParticipantOdcinek 19 trzeciego sezonu "Lysergic Acid Diethylamide"
Cóż za odcinek! Normalnie lepiej niż w Incepcji!
16 kwietnia 2011 o 18:31 #4920Interdyktor
ParticipantJa widizałem tylko taki, gdzie zrobiono zmutownago nietoperzo tygrysa czy coś takiego, i zjadał ludzi i skłądał w nich jaja, i dopuki nie zrobili action endu było mega, i zdziwiło mnie że ten dziadzio nosi ze sobą Desert Eagla. Następnego dnia trafiłem na Tvn 7 na serial o braciach co muscle carem zasuwają po US of A, rozjebujął potwory z obrzynów i srebrnych grawerowanych coltów, a ich papcia podjaże gra komediant z watchemnów, i to jakieś takie fajniejsze było.
16 kwietnia 2011 o 19:18 #4921Zoidberg
MemberOj, a mi się coś zdaje, że po kolejnych porażkach SyFy jak Caprica i Stargate Universe, irytującym "V" ABC, Fringe jest obecnie najlepszym serialem science fiction emitowanym w tv. Niezła koncepcja światów równoległych, nie karykaturalna jak w Slidersach, ale bardziej przemyślana. Oczywiście dochodzi też świetna realizacja i… tak jestem nerdowatym fanem tego serialu 🙂 a sezon pierwszy to taka trochę rozwleczona przygrywka do kolejnych odcinków ze stałą tendencją zwyżkową, czego nie da się powiedzieć o wielu innych serialach.
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.