Fringe: Na granicy Światów

Homepage Forumy Na naszych ekranach Seriale Fringe: Na granicy Światów

• This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Autor
    Bezel
    Participant

Jako że nie ma tematu na temat tego serialu, otwieram go :).

W dużym skrócie jest to młodszy brat "Z Archiwum X". Fringe odnosi się do nauki na granicy ludzkiego poznania, gdzie dokonuje się przełom technologiczny, porównywalny ze zjawiskami niewyjaśnionymi. Podobnie jak w "The X Files" główna bohaterką jest agenta FBI – Olivia Dunham która zostaje przydzielona do tzw. działu "Fringe sience" wraz z nieco szalonym (a przy tym genialnym) prof. Walterem Bishopem i jego synem Peterem, którzy badają niewyjaśnione nauce przypadki. Serial zdobył rzesze fanów i antyfanów. Jednym z twórców serialu jest J.J. Abrams. 🙂

Jestem po pierwszym sezonie i mogę śmiało powiedzieć że jest w pytę. Serial trzyma w napięciu i wszystkie nadnaturalne przypadki są w miarę sensownie naukowo wyjaśnione. Jednocześnie tajemnice serialu rozwiązują się logicznie z czasem (w przeciwieństwie do Lostów). Naprawdę gorąco polecam.:)

Do obejrzenia w stremie na:

http://iitv.info/fringe–na-granicy-swiatow/

garret
    Participant

Po pilocie zrezygnowalem. A tu proszę, wychodzi ze im dalej tym lepiej.

TrueCouchSurfer
    Participant

Dla mnie stary Bishop "robi" cały serial, a widziałem 2 sezony. Zabawny lunatyk, a przy tym geniusz. Jego one linery o jedzeniu podczas sekcji to majsterszyk. Warto oglądać chociażby tylko dla niego.

Serial jest z rodzaju powtarzalnych, co chwila nowy case, a fabułą rozkręca się mega powoli, by potem w kilku odcinkach gonić na złamanie karku. I właściwie to jedyny zarzut, żeby nie spoilerować, więcej nie piszę.

TrueCouchSurfer
    Participant

Jakieś wrażenia z 3 sezonu ?

Bezel
    Participant

No na razie 3 odcinki dopiero. Motyw z wszczepieniem pamięci altOlivi do Olivi całkiem wporzo. Trzeci sezon (chyba) będzie się rozgrywał raz w naszym świecie raz w alternatywnej rzeczywistości. Jak na razie trzyma poziom.

Bezel
    Participant

Odcinek 19 trzeciego sezonu "Lysergic Acid Diethylamide"

Cóż za odcinek! Normalnie lepiej niż w Incepcji!

Interdyktor
    Participant

Ja widizałem tylko taki, gdzie zrobiono zmutownago nietoperzo tygrysa czy coś takiego, i zjadał ludzi i skłądał w nich jaja, i dopuki nie zrobili action endu było mega, i zdziwiło mnie że ten dziadzio nosi ze sobą Desert Eagla. Następnego dnia trafiłem na Tvn 7 na serial o braciach co muscle carem zasuwają po US of A, rozjebujął potwory z obrzynów i srebrnych grawerowanych coltów, a ich papcia podjaże gra komediant z watchemnów, i to jakieś takie fajniejsze było.

Zoidberg
    Member

Oj, a mi się coś zdaje, że po kolejnych porażkach SyFy jak Caprica i Stargate Universe, irytującym "V" ABC, Fringe jest obecnie najlepszym serialem science fiction emitowanym w tv. Niezła koncepcja światów równoległych, nie karykaturalna jak w Slidersach, ale bardziej przemyślana. Oczywiście dochodzi też świetna realizacja i… tak jestem nerdowatym fanem tego serialu 🙂 a sezon pierwszy to taka trochę rozwleczona przygrywka do kolejnych odcinków ze stałą tendencją zwyżkową, czego nie da się powiedzieć o wielu innych serialach.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.