The Expendables
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › The Expendables
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
19 sierpnia 2010 o 14:25 #4292
MIKET
ParticipantJesli podobnie jak nizej podpisany wyczeujkecie najbardziej bad-assowego filmu tego roku to byc moze zainteresuje Was zrobiony body-count każdego z bad-assów 🙂
[url]http://consumermedianetwork.s3.amazonaws.com/termlife/expen-page.png[/url]zaraz ktos powie ze np. w Rambo IV powinno byc 83 a nie 81, ale to mały błąd…Stalowemu i tak daleko do Lundgrena…chociaż Li nie uwzględniono "Hero", które zdecydowanie dodałoby mu paru cyferek 😉
19 sierpnia 2010 o 17:21 #4293Carbon Unit
MemberA wszystkie inne filmy w których grał nagranych poza JUESEJ?
Ale plakat na wypasie 😀 Tego jeszcze nie było i to powinien być official plakat!!
No i Rourke też mnie zastanawia, niby bad-ass a tylko w 3 filmach kogoś kill?21 sierpnia 2010 o 20:59 #4297podloopom
MemberKlawy jak cholera. Po prostu kapitalny.
Aczkolwiek boje się, że to chyba łabędzi śpiew tego typu filmów biorąc pod uwagę wyniki kasowe.
22 sierpnia 2010 o 07:54 #4298MIKET
Participanteee, jak czytalem niektore recki to jakos na mnie wrazenia nie robily – narzekania na prosta fabule itp, jakos na mnie to wrazenia nie robi, jest rewela obsada, film ma sie na nich opierac i na ciaglej walce wszystkich klasykow. Tego oczekuje i z tego co mi wiadomo – to dostane. Can't f'ing w8!
22 sierpnia 2010 o 12:41 #4300Carbon Unit
MemberNo debile oceniają na 1/10 pisząc o fabule i dialogach, ale to samo o Rambo IV pisali więc można powiedzieć że zachęcają wręcz do obejrzenia!!
22 sierpnia 2010 o 15:11 #4301Gargooletz
ParticipantFilm jest fpyte, akcyjka na najwyższym poziomie, fabuła słabiutka, postacie na wypasie, tłumaczenie żałosne.
Dostałem to co chciałem i chcę więcej. Oprócz kilku słabszych tekstów i zbyt dużej ilości cięć i chaosu w niektórych scenach walki to film rozkłada na łopaty. Do kina marsz! (chociaż tłumaczenie i przerażająca jakość obrazu naprawdę zniechęcają)
Wychodzę!
PS Oglądal ktoś polską stronę filmu? [url]http://www.niezniszczalnifilm.pl/[/url] Opis filmu wymiata.
22 sierpnia 2010 o 20:19 #4302podloopom
Member"Następną osobą wchodzącą w ich zabójczą grupę jest Bao Thao."
umarłem
22 sierpnia 2010 o 21:36 #4304Interdyktor
ParticipantBao Thao, dobre to. Tak samo działalnosć charytatywna. A co do sequela i łabędziego śpiewu, ponoć film kosi niezłą kase. I dobrze!
23 sierpnia 2010 o 12:16 #4305Sasquatch
Member[url]http://www.youtube.com/user/expendables?gl=PL&v=sU6WOcXryIQ[/url]
:D:D:D
24 sierpnia 2010 o 11:55 #4310Lord New Age
ParticipantRambo 4 to był mega film, tutaj wielki zawód. Przykro mi, ale przy takim potencjale należy wymagać dużo.
24 sierpnia 2010 o 13:23 #4312TrueCouchSurfer
ParticipantSylwester w swoim geniuszu popartym wieloletnim doświadczeniem zebranym podczas przebywania w Świętym Lesie zastosował bowiem w filmie dwie techniki kreowania śmieszności, które wzajemnie się dopełniają:
– autentyczną śmieszność. Ale aby nie przesadzić, zgodnie ze współczesnymi zasadami minimalizmu w kinie, zastosował ją zaledwie w trzech scenach – dialogu z Li o wzroście, wejściu z pompką w ostatecznej konfrontacji i w scenie z gubernatorem ( tu jednak wielu krytyków spiera się czy nie wrzucić tej sceny do drugiej kategorii).
– czerstwą śmieszność. Sylwester wie o sobie, że jest śmiesznym gościem, a jako przykład często przytacza, fakt, że wszyscy znajomi się do niego non-stop uśmiechają. Widząc Sylwestra i jego scenariusz, który jest niechybnie zapisem świadomości jak to było u Joycea w Ulissesie, też często się do niego uśmiechamy – jak biegnie do samolotu, jak próbuje mówić o życiu.
Połączenie tych dwóch mocy w idealnych proporcjach według wskazań alchemii kina pozwala śmiać się przez cały film. TAKI JEST GENIUSZ SYLWESTRA !
25 sierpnia 2010 o 06:41 #4315John J Adams
KeymasterKurde ta oficjalna stronka jest genialna. Tłumaczona zapewne tym samym automatem, co film – no i można się dowiedzieć wiele o scenach które nie znalazły się w ostatecznej wersji filmu.
W opisie stanowiska pracy Stallone brakuje mi jeszcze:
– motywowania pracowników
– bieżącej kontroli stopnia realizacji celów
– koordynowania projektu na różnych szczeblach organizacji. -
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.