Sega Dreamcast

Homepage Forumy Od rzeczy Oldskul Sega Dreamcast

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Autor
    John J Adams
    Keymaster

Kupiłem ze dwa lata temu za grosze, razem z pistoletami – fun gites 🙂 Prawie tak fajna konsolka jak Game Cube, która dla mnie jest szczytem fajności.

Szkoda że pistolety nie działają z nowożytnymi telewizorami.

Dodam, że jeśli komuś szkoda kasy/miejsca na necie są całkiem sprawne emulatory systemu. Ponieważ zrobienie obrazu GD-ROMu na dysk to straszna rzeźba, można się zaopatrzyć w takowe w necie – na legalu, o ile posiadamy oczywiście oryginał na płycie. Pogrywałem tą metodą w RE: Veronica i szło całkiem nieźle.

garret
    Participant

zacny topic, na widok Shenmue kiedyś umarlem

John J Adams
    Keymaster

Kurde, a ja Shenmue do dziś nie mam (zaporowa cena na Allegro).
    A propos: o ile pamiętam ktoś na dalekim wschodzie produkuje do dziś tanie klony (a może oryginały?) Dreamcasta dla zapaleńców.

Ech Shenmue ciekawe czy powstanie kiedyś trójka, jak ktoś się bawi emu to polecam The Nomad Soul kiedyś mną ostro potrząsnął.Komandorze masz racje Game Cube to była jedna z najlepszych konsol , niedoceniana w Polsce zresztą jak każdy sprzęt którego się nie da przerobić , czekam z zapartym tchem na materiał o kostce a zwłaszcza o najdziwniejszej grze jaką grałem w życiu czyli KILLER 7 😉

John J Adams
    Keymaster

Mam Killer 7 ale nie pamiętam czy kiedykolwiek grałem 🙂
    A NGC kupiłem głównie dla kilku SW-Exclusivów, bardzo fajnych zresztą.

I chyba zresztą GC dało się przerobić – na allegro są egzemplarze z domowej roboty firmware, kieszenią powiększoną do zwykłch CD, odtwarzaczem divxow itp. Chyba największą zaletą tych chipów jest wprowadzenie wyjścia wideo progresive scan po komponencie.

Domyślam się że chodzi o produkcje Factor 5 czyli kultowe Rogue Squadron 😉 , ja po prostu zakochałem się w Metroid 😉

John J Adams
    Keymaster

Ta, rogue squadron 2 i 3, clone wars (kaszana). Do tego cthulhowskie Eternal Darkness i już nie-ekskluzywne Bondy.

No Eternal Darkness też miód szczególnie te schizy kiedy ci niby formatowało kartę 😀

Gargooletz
    Participant

[quote][b]DcPL napisał/a:[/b]
    Ech Shenmue ciekawe czy powstanie kiedyś trójka, jak ktoś się bawi emu to polecam The Nomad Soul kiedyś mną ostro potrząsnął.Komandorze masz racje Game Cube to była jedna z najlepszych konsol , niedoceniana w Polsce zresztą jak każdy sprzęt którego się nie da przerobić , czekam z zapartym tchem na materiał o kostce a zwłaszcza o najdziwniejszej grze jaką grałem w życiu czyli KILLER 7 ;)[/quote]

Żeby pograć w The Nomad Soul nie trzeba nic emulować. Przecie to wyszło na piece.
    Grać nie grałem, ale pamiętam, że dostało naklejke ŚGK Poleca 😉

Luz w tych czasach grałem przede wszystkim na konsolach:) , co do The Nomad Soul to jako ciekawostkę podam że twórcą jest David Cage którego następne dwa tytuły to Indigo Prophecy aka Fahrenheit i oczekiwany przeze mnie Heavy Rain

Gargooletz
    Participant

Heavy Rain zapowiada się fenomenalnie. Szykuje się kolejny genialny (miejmy nadzieję) exclusive na ps'a. Polecam filmiki z gameplayem.
    Na przykład [url]http://www.gametrailers.com/video/e3-09-heavy-rain/50414[/url]

garret
    Participant

Heavy Rain niestety zapowiada sie na klasycznie przehypowany tytul 🙂

Fahrenheit czy Nomad Soul klasyki!

Zobaczymy ,cały hype może mu rzeczywiście przeszkodzić , ale moim zdaniem Sony i Quantic Dream nie mają chyba nic do stracenia muszą prowadzić agresywny PR , ze względu na MW 2 już raz została przełożona premiera oni po prostu boją się że w czasach dominacji Fpp taki tytuł jak Heavy Rain nie sprzeda się tak by wyszli na plus.

Buuu, czuję się wykluczony, moja konsolowa edukacja skończyła się na PSX (potem to już tylko piec i brak czasu), a wcześniej to tylko Pegasus (hahahaha, katridż z 9999999999999999 grami, in your face Dreamcast) ale za to z pistoletem – Duck Hunt rządził.

BTW:
    [url]http://cdn-www.cracked.com/phpimages/photoshop/1/8/9/3189.jpg?v=1[/url]

jgnt
    Participant

[url]http://www.cracked.com/photoshop_85_if-video-games-were-realistic/[/url] wrzucam tu bo semipasuje do tematu B)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.