Star Trek
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Star Trek
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
9 maja 2009 o 01:16 #2805Lord New AgeParticipant
I jak moi kochani?
A) Fajnie sie w kinie na tym siedziało.
B) Chyba trudno cos nowego w temacie Treka powiedziec.
A jesli nawet mozna to to zaprzepaszczono, zmarnowano nawet sugerowany w trailerze sex.C) Logika. A raczej jej absolutny brak. Chyba ze to tak specjalnie. W ramach nawiazan do klasyki ST.
D) Fajnie sie w kinie na tym siedziało.
9 maja 2009 o 13:21 #2806yuti-raMemberJeszcze nie byłem ale na filmwebie ci któży byli mówią tylko ochy i achy, Ze abrams posikowaty serial zmienił w mega KINO, pełne akcji humoru i tempa którego innym filmom serii zdecydowanie brakowało, ja wybieram się na pewno 🙂
10 maja 2009 o 13:12 #2807KrustyMemberPodpieranie się filmwebem to jak bycie fanem Mandaryny. 😉
23 września 2009 o 18:36 #3482KrustyMemberFilm jako scifi jest bardzo średni jako trek jest zły, ale najpierw co mi się podobało:
– Spock i jego rozdarcie miedzy światami i związek z Uhurą, bardzo dobrze wykorzystany pomysł w realiach pseudo alternatywnej linii czasu lub cokolwiek to jest, jak i sama gra aktorska postaci
– Sulu i jego szermierka oraz McCoy i jego teksty
– zauważenie że istnieje próżnia, szkoda że nie trzymano się tego bardziej ale rozumiem że widowiskowość ma swoją cenę
– fajną federacyjną stacje która przypomniała mi że to jednak trek a nie star wars
– nowe transporteryA nie podobało mi się o wiele więcej ale wymienie tylko najważniejsze:
– nowy Enterprise znaczy się przerośnięta suszarka począwszy od mostka a skończywszy na maszynowni to porażka, mógłbym przełknąć iMacowy wygląd mostka ale maszynownia jako sterta rur wywołuje u mnie wymioty, za dużo star wars i walenie w rurę jak dla mnie
– Kirk i jego zachowanie drugiego Hana Solo ja nie potrzebuje JJ
– Czekov i jego pseudo rosyjski akcent, oraz Scotty, Nero i Pike za kompletnie granie out of character
– najdurniejszy pomysł w historii scifi zaraz po midichlorianach czyli czerwona materia
– nudne starcia w kosmosie ograniczające się tylko do ciągle pokazywania torped Narady
– budowanie E na Ziemi
– zrobienie sobie z dziedzictwa treka placu zabaw
itdPodsumowując JJ Adams to nie Jon Favreau który szanuje mitologie świata w którym się obraca on raczej nagina ją do swojego stylu którego zdrowo nie cierpię, zrobił z treka kolejny klon SW a ludzie to łyknęli. Może wyjdzie to dobrze dla treka ja jednak myślę że coś jednak trek ze swojej istoty stracił.
24 września 2009 o 09:41 #3484MIKETParticipantImho jeden z lepszych scifi jakie mialem okazje od jakiegos czasu obejrzec.
Film dla mnie wgniatał w fotel ale Trekkie nigdy nie bylem (uwielbialem jedynie najstarsza serie), i choc nie spotkalem jakiegos real-life-Trekkie to nie zdziwilbym sie jakby tu byla powtorka ze SW – w sensie – to nie jest OT wiec ssie!
…i tak tutaj. Bo mam wrażenie ze jakkolwiek Stark Trek by nie wyszedł to to zawsze bedzie źle bo to nie klasyczny Star Trek z seriali…
26 września 2009 o 16:09 #3489yuti-raMemberDla mnie i tak dopiero ostatni star trek pokazuje go takim jakim chciałbym go widzieć i kij w oko kolesiom w białych skarpetkach 😉
30 września 2009 o 19:04 #3507KrustyMemberE tam jako trekkie jestem twardogłowy: Pierwszy Kontakt i Gniew Khana to najlepsze treki a wy się nie znacie "Dzieci Lucasa". Niech żyje wielki ptak galaktyki. 😉
1 października 2009 o 09:46 #3509MIKETParticipant…Star Wars i tak jest lepsze 😉
6 marca 2010 o 19:49 #3999MMemberJak powinien się skończyć Star Trek:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=WbJ-y6BWfUc[/url]
😀
8 marca 2010 o 14:40 #4000Carbon UnitMemberStar wars to dla dzieci filmidło.
2 września 2010 o 18:23 #4328BezelParticipantStar Trek The Review! by RedLetterMedia! 😀
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.