Star Trek

• This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Lord New Age
    Participant

I jak moi kochani?

A) Fajnie sie w kinie na tym siedziało.

B) Chyba trudno cos nowego w temacie Treka powiedziec.
    A jesli nawet mozna to to zaprzepaszczono, zmarnowano nawet sugerowany w trailerze sex.

C) Logika. A raczej jej absolutny brak. Chyba ze to tak specjalnie. W ramach nawiazan do klasyki ST.

D) Fajnie sie w kinie na tym siedziało.

yuti-ra
    Member

Jeszcze nie byłem ale na filmwebie ci któży byli mówią tylko ochy i achy, Ze abrams posikowaty serial zmienił w mega KINO, pełne akcji humoru i tempa którego innym filmom serii zdecydowanie brakowało, ja wybieram się na pewno 🙂

Krusty
    Member

Podpieranie się filmwebem to jak bycie fanem Mandaryny. 😉

Krusty
    Member

Film jako scifi jest bardzo średni jako trek jest zły, ale najpierw co mi się podobało:

– Spock i jego rozdarcie miedzy światami i związek z Uhurą, bardzo dobrze wykorzystany pomysł w realiach pseudo alternatywnej linii czasu lub cokolwiek to jest, jak i sama gra aktorska postaci
    – Sulu i jego szermierka oraz McCoy i jego teksty
    – zauważenie że istnieje próżnia, szkoda że nie trzymano się tego bardziej ale rozumiem że widowiskowość ma swoją cenę
    – fajną federacyjną stacje która przypomniała mi że to jednak trek a nie star wars
    – nowe transportery

A nie podobało mi się o wiele więcej ale wymienie tylko najważniejsze:

– nowy Enterprise znaczy się przerośnięta suszarka począwszy od mostka a skończywszy na maszynowni to porażka, mógłbym przełknąć iMacowy wygląd mostka ale maszynownia jako sterta rur wywołuje u mnie wymioty, za dużo star wars i walenie w rurę jak dla mnie
    – Kirk i jego zachowanie drugiego Hana Solo ja nie potrzebuje JJ
    – Czekov i jego pseudo rosyjski akcent, oraz Scotty, Nero i Pike za kompletnie granie out of character
    – najdurniejszy pomysł w historii scifi zaraz po midichlorianach czyli czerwona materia
    – nudne starcia w kosmosie ograniczające się tylko do ciągle pokazywania torped Narady
    – budowanie E na Ziemi
    – zrobienie sobie z dziedzictwa treka placu zabaw
    itd

Podsumowując JJ Adams to nie Jon Favreau który szanuje mitologie świata w którym się obraca on raczej nagina ją do swojego stylu którego zdrowo nie cierpię, zrobił z treka kolejny klon SW a ludzie to łyknęli. Może wyjdzie to dobrze dla treka ja jednak myślę że coś jednak trek ze swojej istoty stracił.

MIKET
    Participant

Imho jeden z lepszych scifi jakie mialem okazje od jakiegos czasu obejrzec.

Film dla mnie wgniatał w fotel ale Trekkie nigdy nie bylem (uwielbialem jedynie najstarsza serie), i choc nie spotkalem jakiegos real-life-Trekkie to nie zdziwilbym sie jakby tu byla powtorka ze SW – w sensie – to nie jest OT wiec ssie!

…i tak tutaj. Bo mam wrażenie ze jakkolwiek Stark Trek by nie wyszedł to to zawsze bedzie źle bo to nie klasyczny Star Trek z seriali…

yuti-ra
    Member

Dla mnie i tak dopiero ostatni star trek pokazuje go takim jakim chciałbym go widzieć i kij w oko kolesiom w białych skarpetkach 😉

Krusty
    Member

E tam jako trekkie jestem twardogłowy: Pierwszy Kontakt i Gniew Khana to najlepsze treki a wy się nie znacie "Dzieci Lucasa". Niech żyje wielki ptak galaktyki. 😉

MIKET
    Participant

…Star Wars i tak jest lepsze 😉

M
    Member

Jak powinien się skończyć Star Trek:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=WbJ-y6BWfUc[/url]

😀

Carbon Unit
    Member

Star wars to dla dzieci filmidło.

Bezel
    Participant

Star Trek The Review! by RedLetterMedia! 😀

http://www.redlettermedia.com/

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.