dzień, w którym stanął mózg

Homepage Forumy Na naszych ekranach Filmy, filmy, filmy dzień, w którym stanął mózg

• This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    yuti-ra
    Member

Podpisuje się pod karzdym punktem 😀

John J Adams
    Keymaster

Hehe, dorodna recka 🙂
    Wszystkie bzdety logiczne potwierdzają fakt, ze to prosty film dla szerokiego widza, a nie SF starający się zachować naukowy realizm. Może na jakimś etapie taki był, ale po licznych ulepszeniach chyba wyszło to co wyszło. Jak już wspomniałem w swojej recce najbardziej wzięte z sufitu były wszelkie sceny chaotycznego ataku woja i T-Bag wykrzykujący rozkazy z hangaru – wyglądały jak przeklejone z innego filmu. A i tak 10-sekundowa scena z 2 czołgami w Cloverfieldzie miała większą epę niż 100 czołgów strzelających do Gorta.

MIKET
    Participant

zgadzam sie z wszystkim co napisano powyzej…film co najwyzej sredni…imho film zachowalby twarz gdyby klaatu sie nie udalo i wszystko by szlag trafił…ale to tylko moja opinia, a mowie tak po kazdym "katastroficznym" filmie ktory i tak sie konczy happy endem…

Turek
    Participant

Widocznie akurat my nie jestesmy targetem.
    Wlasnie sie dowiedzialem, ze mojemu maloletniemu kuzynowi (16 lat) film sie bardzo podobal.

Krusty
    Member

Do połowy mi się nawet podobało ale po scenie w fast fodzie to już totalna padaka, już w nowej Andromedzie wątek ekologiczy śmierdział tutaj jest jeszcze gorzej, klaatu przejmuje się komarami ale ludzi zabija już bez problemu ba nawet niektórych ratuje – gdzie tu sens, do tej pory nie wiem czemu nas uratował bo chyba nagle nie zrozumiał piękna miłości rodzicielskiej… itd. itp.

merle
    Member

trochę przesadzacie 😉
    całkiem przyjemnie do obejrzenia

Zgadzam sie z Krusty ,że pierwsza polowa lepsza później juz gorzej, ale i tak jest bardziej spójny niż w nowej Andromedzie , tam zakończenie wypada dość żenująco (akcja z basenem rdzenia reaktora )

w Andromedzie jakby nie widzieli co chcą ze szkieletu oryginału zmajstrować (przykład – po co przenosić względem oryginału postać cierpiącą na epilepsje skoro to nie ma w nowej wersji żadnego znaczenia dla przebiegu fabuły, ani dramatyzmu scen)

Dzień… jest filmem w którym poszli porostu na łatwiznę realizacyjną, ot co trochę akcyjni, pouczające przesłanie i sie sprzeda

Zgadzam sie , ze wszystko gdzieś było ,ale do żenującego poziomy myślę ze trochę brakuje;)
    ot co rzemiosło
    ogólnie przyjemny film do obiadku

wole taka przewidywalna solidność , niz zagubienie w tym co sie chce osiągnąć ,jakie występuje w nowej Andromedzie
    Drażniło mnie tez wciskanie gdzie popadnie kiepskiej jakości efektów komputerowych , i to w scenach które można by nakręcić normalnie albo olać
    (tak na marginesie to Andromeda kończy sie tak jakby chcieli z tego serial zrobic ,jesli by sie miniseria sprzedala)

a jeśli chodzi o fabule dnia.. to sadze ze ma np. więcej sensu niż doomsday-a w którym niewiele co się kupy trzymało hehe

Krusty
    Member

Oj uważaj 😉 Doomsday oraz Starship Troopers 3 mają tutaj kultowy status… i nie zgadzam się z tobą bo mi si wydaje ze Andromeda już się bardziej kupy trzymała i jakoś lepiej mi się nią oglądało choć znów końcówka zabiła cały mini serial i gdyby zdecydować się na jeden kierunek i wyeliminować cały ten spiskowo – ekologiczny bzdet plus dodać dłuższą scenę odkażania wyszło by bardzo dobre widowisko – które nie trzyma w napięciu tylko przez pierwszą część ale do końca.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.