Milcząca Gwiazda

Homepage Forumy Od rzeczy Blubry Milcząca Gwiazda

• This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    sasquatch2
    Member

Towarzysze. Ma ktoś może nagrane "Podróż na Kasjopeję" lub cz.2 pt. "Spotkanie na Kasjopeji" prod. ZSRR ? ok, wiem że w latach 70-ych nie było VHS ale ten film sf był niesamowity. Grupa małolatów zostaje wysłana do ukladu Kasjopeja. Tzw. podróż wielopokoleniowa. Na skutek awanturnika (chyba pasażer na gapę) docierają na miejsce długo przed czasem. Byłem na tym w kinie "z podstawówki". Chciałbym zweryfikować wspomnienia (efekty specjalne były wtedy dla mnie zaje…fajne). "A i B siedziało na trąbie. A spadło, B przepadło, co zostało ?" – tym pytaniem rozwalono totalitarny system robotów na Kasjopei. Urocze. Ma ktoś ? W zamian ofruję "Forbidden planet" (:-)) i "Milczącą Gwiazdę". Mam jeszcze "Zemstę Kosmosu" cz.1 i 2 (UK). Kocham stare SF. bigfoot 1967@o2.pl

John J Adams
    Keymaster

"Przygoda na Kasjopei" – leciało faktycznie w ramach jakiegoś przymusowego przeglądu kina kacapskiego (aczkolwiek chyba nie widziałem).

Co ciekawe, w tym samym cyklu leciała "Awaria w kwadracie ileśtam" – taki ruski Tom Clancy.

sasquatch2
    Member

"Wypadek w kwadracie 40-80" – tak zapamiętałem ten tytuł :). Imperialistyczny amerykański atomowy okręt podwodny ulega awarii u wybrzeży ZSRR, bohaterscy piloci radzieccy starają się pomóc załodze, amerykańscy piloci im przeszkadzają itp. Życie samo zweryfikowało ten film. Mniej więcej w tym okresie miała miejsce awaria radzieckiej atomowej łodzi podwodnej u wybrzeży USA :D. Choć sam film warto było zobaczyć z powodu unikalnych zdjęć mało wtedy znanego radzieckiego bombowca strategicznego (Tu-144 bodajże). Część akcji działa się na jego pokładzie. Pozdrawiam.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.