True Blood by HBO
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › True Blood by HBO
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
26 lipca 2008 o 16:23 #2011MIKETParticipant
Nowy serial twórców "Szesc Stóp pod Ziemią" — trailera nie znalazłem, acz wydaje mi sie iz bedzie to ciekawe…dosyc – o ile mozna cos takiego powiedziec znajac pobieznie fabułe i jeden plakat.
http://www.hbo.com/events/trueblood/W serialu wystapi Rouge z X-Menow…
Z imdb:
[i]"The series follows Sookie Stackhouse, a barmaid living in Louisianna who can read people's minds, and how her life is turned upside down when the Vampire Bill, walks into her place of employment two years after vampires 'came out of the coffin' on national television. Written by Tommy Stewart"[/i]Do "wypozyczenia" jest juz bodajze odcinek pilotowy serialu..
…do tego w US&A wypuszczaja taki oto trunek:
…to sie nazywa marchandise'ing!
26 lipca 2008 o 16:36 #2012garretParticipantDawalismy na razie plakacik. Pilot świetny, absolutnie.
26 lipca 2008 o 16:39 #2013MIKETParticipantNo to trzeba dzis wypozyczyc…bezapelacyjnie.
EDIT: ok wiec seansik na dzis przygotowany.
Tymczasem w San Diego przygotowano klip z samego serialu:
http://www.youtube.com/watch?v=TKiN00quSwkEDIT:
Jak sie okazalo klip pochodzi nie z gotowego faktycznego serialu ale jeszcze z pilota, który…jest nawet ciekawy. Nie zeby pierwszy odcinek zbijal z nog i bym sie od razu napalał i niecierpliwił na odc.2 – do paru rzeczy mozna by sie przyczepic bez wiekszego problemu.SPOILER
ot scena w ktorej glowna bohaterka na pelnym luzie gada z glodnym (!!) wampirem?? Na pierwszy rzut oka – no kretynizm. Jednak jakby sie nad tym zastanowic to gdyby taka sytuacja rzeczywiscie miala miejsce (tj. ujawnienie sie wampirow) to zapewne znalazloby sie wielu swirow ktorzy by tylko szukali okazji by byc ukaszonym przez wompira. W koncu zyjemy teraz w tak pojebanych czasach…
END OF SPOILERJesli twórcy zechca zrobic z tego cos fajnego to sie uda, jak narazie oceniajac jedynie pilot to sredniawka, choc miejmy nadzieje ze to tylko poczwarka z ktorej wyjdzie piekny motylek…prosze, prawdziwy poeta ze mnie.
27 lipca 2008 o 09:28 #2014derekMemberkocham HBO seriale. wszystkie. ale pilot True Blood nie podobał mi sie. oczywiście tasiemcowi dam szansę i będę oglądał sezon pierwszy, gdyż jak wiadomo słaby pilot =/= słaby serial, niemniej rozczarowanie pozostaje dość spore po seansie. czemu?
– wampiry znowu mają ostre ząbki, żeby głupi widz nie pomylił ich z wilkołakami. po hooj taka sztampa to nie wiem. polecam do wglądu Near Dark (chyba najlepszy film o wampiryzmie, jaki widziałem) oraz Bad Blood (jeden z najcudniejszych epizodów X-Files);
– wampiry = seks i wyuzdanie (mega sztampa do kwadratu, która momentalnie zniechęca mnie do oglądania);
– przystojny wampir o głębokim spojrzeniu, co by sie na jego widok kobiety rozpływały (kolejny wkurzający knyf z gatunku sztampowych);
– ogólnie aktorstwo jakieś takie młodzieżowo-rozluźnione-luzackie (przynajmniej w zestawieniu ze wcześniejszą serialową twórczością HBO);podsumowując: nie jest wesoło, zgadzam się z MIKETem, ze to raczej średniak, ale jak sie rzekło: oglądam dalej. a nuż widelec wyjdzie z tego następny masterpiece do kolekcji masterpieców ze stajni HBO.
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.