RĘKOPIS ZNALEZIONY W SARAGOSSIE

Homepage Forumy Na naszych ekranach Filmy, filmy, filmy RĘKOPIS ZNALEZIONY W SARAGOSSIE

• This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Sancho
    Member

RÓWNIEŻ SIE Z TYM ZGADZAM!

Ukazanie sie tego tytulu w Polsce, mozna określić mianem święta. Niewiele istnieje przykładów na wykazanie, jak sztuka filmowa potrafi się pięknie komponować z literaturą, a tutaj mamy najlepszy tego przykład.
    Film Hasa nie dosc, ze jest arcydziełem naszej kinematografii, to dodatkowo rozreklamował w latach 60 nie zbyt popularną u nas ksiązke Potockiego.
    I powiem tak:
    dopiero po przeczytaniu ksiązki hrabiego Jana, doceniłem ogrom pracy z jakim zmierzył się Has. Powieść jest dziełem znacznie bardziej przemyślanym i skomplikowanym, a ilość interpretacji jest nieograniczona. To jest dopiero Arcydzieło!
    No i ta biografia Potockiego, pełna zdarzeń wyjętych niczym z jego ksiązki! Począwszy od podróży po całym świecie, po tajemnicze samobójstwo, które popełnił strzelając sobie w usta z pistoletu skałkowego, załadowanego srebrną kulą (a raczej przetopioną na kulę cukiernicą) poświęconą wcześniej przez księdza. No a na kogo takie kule sie przygotowuje to chyba każdy wie 😉

A film naturalnie kupię, bo wstyd czegos takiego nie posiadac

Sasquatch
    Member

Swietna wiadomosc, ale poprosze jakies szczegóły, jaki sklep sprowadzil, jak to zalatwianie bylo, jakie sa parametry obrazu i dzwieku, ilosc plyt, dodatki etc.

Rif Starfire
    Participant

Skąd ten nagły szum? Od miesiąca już widzę "Rękopis…" na oceandvd.pl i to w cenie 49 zeta. Dźwięk: Dolby Digital 2.0
    Obraz: 2,35:1, R2 z Anglii. Informacji o dodatkach brak.

Plant
    Member

dopiero w sobote trafiłem na ten smakołyk w empiku więc daje info. wspaniale ,że jest, z internetu można sprowadzić wszystko, chodzi o fakt pojawienia się na półkach sklepowych. Wreszcie bez barier tytuły pojawiają się prosto z zagranicy w większej ilości , i tak powinno się stać z repertuarem który pojawia się np. w niemczech. Taki Saturn powinien uginać się od tamtejszych edycji, ile tam klasyków s.f. można złapać. Polski producent kompletnie się nie wykazał, od lat nic nie robiono w kierunku wydania Rękopisu,

Sasquatch
    Member

Ja tam od miesiaca nie wiedzialem, wiec dzieki Plant za informacje! 😀

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Платформы в даркнете часто требуют использования Tor браузера для обеспечения анонимности. Мы проанализировали, как безопасно войти на Кракен маркет через тор, изучив основные протоколы безопасности и методы защиты соединения.