Doda u Zanussiego
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Doda u Zanussiego
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
6 marca 2008 o 09:59 #120John J AdamsKeymaster
Lord Anubis przywalił mocnym newsem:
[url]http://serwisy.gazeta.pl/film/1,22530,4991637.html[/url]
[i]Krzystof Zanussi ("Iluminacja", "Persona non grata") postanowił zmienić nieco tematykę i nakręcić czarną komedię. Obsada filmu zapowiada się rewolucyjnie. U Zanussiego, jak podał serwis stopklatka.pl, zagra między innymi Nina Andrycz, Maciej Zakościelny i najprawdopodobniej… Doda.
Film będzie nosił tytuł "Serce na dłoni" i opowie o zamożnym człowieku chorującym na serce i czekającym na przeszczep. Nowe serce będzie chciał on pozyskać od młodego samobójcy spotkanego w szpitalu.[/i]
Jeśli to nie jest przykład wpiętkegonienia polskiego kina, to nie wiem co nim może być….
6 marca 2008 o 14:26 #123watsonParticipant[quote]
Jeśli to nie jest przykład wpiętkegonienia polskiego kina, to nie wiem co nim może być….[/quote]Ja bym to określił mianem wchujawalenia.
6 marca 2008 o 15:36 #124Lord New AgeParticipantA bigbrawerowe filmy Gruzy? Ten film, to przy nich mega art.
9 marca 2008 o 22:27 #133WilczalapaParticipantMilczeniem pominę.
W buca z polskim widzem sobie lecą i tyle…
Ostatnio polskie to Rezerwat widziałem, bez rewelacji ale 3+ w skali ZP można dać.
9 marca 2008 o 22:46 #137conan prawdziwyMemberMam nadzieje ze narracja w filmie bedzie sie odbywala na zasadzie: inzynier wychodzi na balkon, zapala papierosa i wali monolog. Potem 5 minut "smiechu" dody i znowu docent na balkon… itd…
9 marca 2008 o 22:50 #138szalonyKPMemberdzieki bogu film bedzie w dwoch wersjach jezykowych – po polsku i po ukrainsku. ciesze sie, bo nerdy beda mogly ogladac po ukrainsku z polskimi napisami…
[quote]- Chcę opowiedzieć o wielkich pieniądzach środkowej Europy i najgłębszej dzikości, jaką można sobie wyobrazić – mówi Krzysztof Zanussi. – Szyderczo i kpiarsko. Chciałbym, żeby widz się zastanowił, czy lekkomyślnie głoszony relatywizm nie jest pułapką, w którą wpadają ludzie zagubieni.[/quote]
ufff…
9 marca 2008 o 23:14 #140InterdyktorParticipantWłaśnie, ja się tam nie martwie. Czytałem, że ma byc to komedia, więc może ten występ nie będzie taki zły.
10 marca 2008 o 01:04 #148koalasmuckMemberledwo co zdążyłem posta o braku Dody na ZP napisać, a tu taki psikus mnie spotkał przy dalszym przeglądaniu forum
10 marca 2008 o 15:08 #173prababParticipantNADCHODZI EPICZNY ŚMIECH DODY!
Gloryfikacja beztalentowości wtornej przez gloryfikatora talentowości pierwotnej.
I wyglądać to będzie równie nieklawo, jak brzmieć :P.
10 kwietnia 2008 o 20:36 #941John J AdamsKeymasterDziś Doda i Zanussi byli u Moniki Olejnik. Lałem.
Pierwszy raz w życiu widziałem jak Rabczewska siedzi i gada, co było niezłą traumą, bo dotąd łudziłem się, że ona tylko udaje tępą blacharę.
Po drugie wypowiedzi Pana Zanussiego tylko potwierdziły moją opinię, że dobrzy polscy reżyserzy nie radzą sobie w kinie komercyjnym. Mimo, że Pan Reżyser był pełen uznania dla talentu Dody i że jest super i w ogóle, w końcu przyznał, że decyzja o obsadzeniu jej wyszła nie od niego, a od producentów i ludzi od PR ("Chodź Krzysiu, nakręcimy jakiś twój film, na który ludzie pójdą do kina"). Powinien założyć z Wajdą jakiś klub artystów, którzy komercyjnie nie podołali.
10 kwietnia 2008 o 21:04 #942MMember[url=http://szymon.plejada.pl/1245,16,odc6_-_seria_vi,foto_duze.html]KLIK[/url]
Od lewej: Olbrychski, Doda, Wajda B)
11 kwietnia 2008 o 08:53 #960PlantMembersłuchałem w poranku tvn chyba to była sobota Zanussiego…nawet był making of.::))KOMEDIA MA BYĆ….był fragment dowcipu z rozrusznikiem serca MY GOD ŻENUŁA MADE IN POLAND hej a może to będzie obraz science fiction??
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.