To nie jest kraj dla starych ludzi – spoilery
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › To nie jest kraj dla starych ludzi – spoilery
- This topic is empty.
-
AutorPosty
-
13 marca 2008 o 21:52 #396
M
MemberCzy można sie spodziewać recki na ZP czy "to nie jest film dla starych snobów"?
Dodałem w tytule spoilery na wszelki wypadek 😉
13 marca 2008 o 23:18 #399
John J AdamsKeymasterFilm jest dobry i Coenów, ale IMHO nie zasługuje na Oscara. Może dlatego go nie zrozumiałem i nie walnę jego recki.
14 marca 2008 o 00:10 #401M
MemberAle możecie go wykorzystać na prelce o seryjnych mordercach 😉
14 marca 2008 o 07:57 #403
garretParticipantJest dobry i zaliczony. Pozostałych nominacji nie widzialem na razie. Recka chodzi po głowie ale najpierw wolę coś posmęcić o living dead nazi a potem o wampirach.
14 marca 2008 o 12:37 #406Jasiu Ciast
Member[quote][b]John J Adams napisał/a:[/b]
Film jest dobry i Coenów, ale IMHO nie zasługuje na Oscara. Może dlatego go nie zrozumiałem i nie walnę jego recki.[/quote] ten film zrodził kultowy item jakim jest broń pneumatyczna do zabijania krów//jeżeli ju nie chcecie recki tego to może chociaż Big Lebowski14 marca 2008 o 13:15 #407
John J AdamsKeymasterNo sam motyw sensacyjno-redneckowsko-killerski jest bardzo fajny, niestety autor/reżyserzy uparli się na wzbogacenie filmu o przemyślenia życiowe 🙂
14 marca 2008 o 19:44 #420Jasiu Ciast
No sam motyw sensacyjno-redneckowsko-killerski jest bardzo fajny, niestety autor/reżyserzy uparli się na wzbogacenie filmu o przemyślenia życiowe :)[/quote] Troche mi nie przypadła do gustu ta scena na końcu w której TLJ gada z dziadziem15 marca 2008 o 00:23 #433
John J AdamsKeymasterNo właśnie, zjebała cały fajny film o killerze 🙂
17 marca 2008 o 00:15 #470
MIKETParticipantjestem swiezo po seansie (…dopiero…) i zgadzam sie z JJA – dobry ale dlaczego otrzymal Oscara to nie rozumiem. Bron pneumatyczna – wiadomo, pomysl i wykorzystanie b.ciekawe ale to nie o tym film…ale na "Najlepszy Film" nie zasługuje. zdecydowanie.
17 marca 2008 o 15:05 #481Jasiu Ciast
Membertu sie powtarza sytuacja sprzed roku jak to było w przypadku infiltracji//oskara dostała tylko dlatego ze Scorsese stary był
17 marca 2008 o 15:07 #483
John J AdamsKeymasterNo to były dwa skandale na raz.
Pierwszy był taki, że Scorsese zrobił remake, a drugi taki, że dostał on Oscara :///
Do dziś nie obejrzałem Infiltracji, Infernal Affairs rządzi forever!17 marca 2008 o 15:30 #484Jasiu Ciast
Memberja obejżąłem i powiem ci że bardzo się różni od oryginału i gdyby pominąć wykorzystanie ciekawego pomysłu to były by to 2 różne filmy
17 marca 2008 o 17:58 #496harry
Participantprzy czym IA byłby dużo lepszym.
Departed ratuje tak naprawdę muzyka (Dropkick Murphy's \m/), bo tak pod wieloma względami jest przeciętny (a szczur biegnący po balustradzie na końcu jest tak amatorskim motywem, że poczułem się, jakby ten film robił jakiś nowicjusz, który pierwsze szlify na jutubie zdobywał).18 marca 2008 o 12:14 #529merle
No to były dwa skandale na raz.
Pierwszy był taki, że Scorsese zrobił remake, a drugi taki, że dostał on Oscara :///
Do dziś nie obejrzałem Infiltracji, Infernal Affairs rządzi forever![/quote]swięte słowa!!
tez nie obejzałemdodam ,że umieszczenie na plakatach (swoją drogą nudnego i przekombinowanego) "We Own the Night" hasła "lepsze niz Infiltracja" spowodowalo ze nie wiedzialem czy smiac sie czy plakać
18 marca 2008 o 12:17 #530
John J AdamsKeymasterWarto dodać że po tym tekstem "Lepsze niż Inflitracja" był podpisany jakiś latynoski tytuł, niestety nie pomnę jaki.
-
AutorPosty
- You must be logged in to reply to this topic.