Reply To: Fallout: New Vegas

Homepage Forumy Od rzeczy Blubry Fallout: New Vegas Reply To: Fallout: New Vegas

Carbon Unit
Member

No więc co mogę powiedzieć po spędzeniu chwili czasu z Fallout New Vegas.
Po pierwsze nie miałem buga z głową, działa wszystko OK, czasem głos rozmówcy w dialogu się wyciszał na chwilę i tyle.
Jest opcja Hardcore czyli żarło, dehydration, stimpackiem nie uzdrowisz złamanej kończyny no i amunicja posiada wagę.
Na dzień dobry jak w Fo1&2 wybieramy 3 skille do podrasowania i 2 perki które mają plusy i minusy (brak bloody messa :@ ). Co mogę więcej dodać, gra chodzi płynnie (1920×1080 u mnie), poprawiono tekstury broni, jest iron sight (narazie w pistolecie), można go wyłączyć.
Ogólnie dla mnie nic nowego, wszystko widziałem w Falloucie 3 zmodowanym, kto gra w podstawową wersję będzie ucieszony, jednak mnie od razu wkur%^&*ia konsolowatość, czyli mimo rozdziałki 1920×1080 czcionka jak dla ślepca, oby DurnifiedUI mod szybko wyszedł, bo tego się czytać nie da (jest dokładnie jak w Falloucie 3), czyli 2 zdania opisu np perka się na ekranie na raz nie mieszczą, to samo w dialogu, 4 opcje do wyboru a już trzeba przewijać bo mieszcząsię trzy (dla niezorientowanych DarnifiedUI i inne mody poprawiały te funkcje, opisy wchodziły w ekran, dialogi widać było całe, no chyba że były długie, bardziej jak Fo1&2).
Poprawiona tekstura Pistoletu Laserowego żywcem wzięta z modów na których grałem 😀
Ogólnie poczucie mam jakby Obsidian garściami rwał z FWE i innych modów, oby jak najwięcej, ale i tak widaćza mało 🙂
A no i mapa, mam nadzieję, że to co widzę teraz jako world map to nie cała mapa bo to inaczej żart, mniejsza ze 4 razy niż w Falloucie 3, no chyba że inna skala.
Jutro obszerniej pogram, 3 rano trzeba iść spać 😀

Edit:
Nooo i stało się, mody już są 😀
Jutro dokładniej się im przyjżę, dla niewiedziałków najlepsza strona z modami:
[url]http://newvegasnexus.com/[/url]
Ta sama strona obsługuje Fallouta 3, Obliviona.
Widzę już FooKa, szybko działają chłopaki 😀