Reply To: Avatar
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › Avatar › Reply To: Avatar
A może po prostu film się podoba, bo na 2,5 godziny odrywa szarego Kowalskiego od szarego świata zalanego gównem ? Avatar to zacny film, może nie najlepszy evah, ale ja byłem na nim 2 razy i w skali "kolorowy wow" ma u mnie dychę.
[i]
Dziwi mnie tylko, że były filmy i znacznie ciekawsze fabularnie i równie przystępne dla pospólstwa[/i]
A który film Camerona jest ciekawszy fabularnie? Przewidywalny Titanic? Prosty jak budowa cepa (prostszy niż Avatar!) Aliens? Równie banalny Terminator? Cameron zawsze otaczał się prostackimi historiami, ale zajebiście je opowiadał i Avatar nie jest wyjątkiem. Dla mnie zarzut o plagiat Pocahontas jest zdeka dziwny, bo pierwszy script historii Jimbo napisał na długo przed premierą Pocahontas. Bardziej widze tu fascynację wilkami Costnera, ale to nie jest błąd kopiować od najlepszych. Przystępność dla ludu? Cóż, każdy ma inne zdanie na ten temat. Wynik w box office i replay value mówią same za siebie – Avatar jest zajebiście przystępny, bo prosty w przekazie i ujmujący. Taki magiczny, w starym stylu.
Pozdrawiam ZP i życzę mniej mądrzenia, a więcej wiary w kino zwłaszcza starej gwardii 🙂