Reply To: Wiedźmin gierka
Homepage › Forumy › Od rzeczy › Blubry › Wiedźmin gierka › Reply To: Wiedźmin gierka
grałem w pierwsza edycje, z trudem i w męczarniach doszedłem do 2 aktu, i dalej już nie moglem się zmusić do gry.
jak dla mnie gierka to największe rozczarowanie ostatnich lat, a jeśli chodzi o gry to chyba ever. medialnie nagłośniona do niemożliwości opisywana przez chyba opłaconych troli na wszelkich forach jako najlepszy rpg świata, okazała się przeciętniackim wyrobnikiem.
możliwe ze jak ktoś nie widział nigdy rpga, był zafascynowany koncepcja gry. ale kilka widziałem (wcale nie tak duzo i nie uważam się za rpgowca).
Wiem ze bluźnie, ale nie podobał mi się miniaturowy świat ograniczony plotami i trochę wyższa trawa, doczytywanie każdej jeszcze mniejszej lokacji typu pomieszczenie (4 ściany i podłoga + 2 skrzynki) przez kilka minut i później powrót do tego mikro świata przez kolejne minuty. fabula sztampowa, a questy poboczne najnormalniej bolesne.
bron praktycznie nie istnieje, to co mamy od początku to i tak właściwie max sensownego uzbrojenia, później nie ma szansy na zdobycie niczego ciekawszego (są jakieś tam upgrejdy, ale możliwości wyboru praktycznie nie ma) tak samo rozwój postaci niby jest możliwy, ale raczej tez dość ograniczona – jesteśmy i tak prowadzeni, bo umiejętności i tak odblokowują sie kolejno.
właściwie wszystko co stanowi o tym ze rpgi są fajne jest w wiedźminie zrobione źle
i można by mnożyć dlaczego gierka to syf…
ale
przecież
mega kultem jest możliwość tak tak ja pierdykam uwaga… uwaga Chędożenia tak tak po sapkowemu mówiąc CHĘDOŻENIA czyli tak tak – w tej gierce MOZNA RUCHAC tak tak tak, co za czad, za zdobyte goldy można kupować se dziewki, a przy dobrej gadce można dymać czarodziejkę ( przynajmniej w tej części gry która wymęczyłem, dalej nie wiem)
co prawda cala akcja sprowadza się do otrzymania czegoś w rodzaju karty kolekcjonerskiej, co się chyba i tak do niczego w grze nie przydaje.
zakładam jednak ze dla 13 latków możliwość powiedzenia w szkole "wczoraj ruchałem" jest wystarczająca żeby uznać grę za najlepsza na świecie.
czasem jedna zaleta wystarczy aby gra byla super przepraszam: SUPER NAJLEPSZY RPG ŚWIATA ! ! !
może ktoś mnie przekona ze warto zainstalować to rozszerzenie – super edycje specjalna i dokończyć grę?