Reply To: Avatar

Homepage Forumy Na naszych ekranach Filmy, filmy, filmy Avatar Reply To: Avatar

podloopom
Member

@ slepy51

uprasza się kolegę o używanie mniej ofensywnego języka wypowiedzi. rozumiem, że kolega wstawił sobie takie kozackie zdjęcie z piwem, żeby nikt nie miał wątpliwości, że kolega pija takowe i jak siada to zawsze w rozkroku, a jak kolega musi coś powiedzieć, to zawsze tak, żeby wszystkim w pięty poszło, ale nie życzę sobie tego typu osobistych wycieczek pod moim adresem i obracania w niwecz bardzo – póki co – kulturalnego poziomu dyskusji na tym forum

owszem widziałem "wyspę doktora morreau", widziałem "beauty and the beast", "hellboya" i całą masę innych filmów które na szeroką skąlę wykorzystują charakteryzację i animatroniksy. ale różnica pomiędzy mną a kolegą polega na tym, że widziałem rówież 15 minutowy preview "avatara" w związku z czym nie opieram swojej opinii tylko na montażowej sieczce z trailera.

ruch każdego mięśnia twarzy pod skórą na'vi i każdego fałdka na skórze jest perfekcyjny. czego niestety nie da się osiągnąć dzięki charakteryzacji gdzie powierzchnie lateksowej maski od mięśni twarzy aktora oddziela kilka do kilkudziesięciu milimetrów sztucznego tworzywa.