Reply To: Lost – serial taki.

Homepage Forumy Na naszych ekranach Seriale Lost – serial taki. Reply To: Lost – serial taki.

Sasquatch
Member

Jedyny minus serialu to zbytnie rozciąganie fabuly i pójście w zbyt wiele epizodów… (2 i 3 seria), ale to drobiazg…

Dla mnie lost jest kultem, ze względu na rewelacyjne twisty, już wydaje się ze wiemy dużo, albo wręcz wszystko, a nagle twórcy wywracają serial o 180%! I co jest najważniejsze, to raczej nie jest wymuszone, wręcz pasuje do fabularnej układanki, a nas zostawia z koparą na podłodze…

Przykłady z finału (spojler?):

Co do detonacji, pewnie będzie jak w finale 2 sezonu. To co odpalił Desmond kluczykiem, to pewnie była bomba atomowa umieszczona tam przez Dharmę po tym jak okazało sie ze detonator z finału 5 serii zniwelował na jakiś czas energie magnetyczna. Pytania jakie urządzenie włączane co 108 minut rozładowywało wyciek energii? reaktor atomowy?

Właściwie to Jack i Daniel uratowali świat, bo bez tej detonacji czyli incydentu było by kiepsko 🙂
No i pewnie O6 incydent przerzuci w czasie i przestrzeni jak desmonda, locka i eko.
Widac ze twórcy maja jasno ustaloną koncepcje serialu, fabule i ja realizują, wszystko zaczyna się zazębiać.

Ale największe zdziwko to ze jest Jacob i Antyjacob, i to ten 2 wykreował Locka od urodzenia na pseudo przeznaczonego lidera Innych, wmówił mu ze musi umrzeć by przejąć jego avatar, zmanipulować Bena i ubić Jacoba.

Dla mnie czad!