Reply To: "Knowing"
Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Seriale › "Knowing" › Reply To: "Knowing"

Film… jednym słowem mordęga.
Fabuła – spodziewałem się horroru, a obejrzałem skrzyżowanie katastroficznego Kodu Da Vinci z Bliskimi Spotkaniami 3 Stopnia. Nudny, przewidywalny, nużący, słabe aktorstwo Cage-a, który miota się jako szalony profesorek MIT-u po stracie żony, próbując ratować ludzkie życie. Wątek UFO – bez sensu, już wola bym duchy albo demony – było by ciekawiej i straszniej. A tak mamy filmy który, męczy i nie za bardzo wiadomo o co w nim chodzi.
Swoją drogą to ci aniołowie-kosmicie to jacyś straszni psychopaci byli, nie dość że zapytani kim są, ryczą jak bawoły, to jeszcze przekazują małym dzieciom straszne wizje doprowadzające ich do szaleństwa. Miast ratować całą planetę, wybierają na chybił trafił dzieciątka do pary, bez zgody rodziców. Skoro wiedzieli o zbliżającym się jetcie (rozbłysku gamma na Słońcu), NA 50 LAT WPRZÓD to nie lepiej było, jakoś temu zapobiec np. budową sfery Dysona?
Nie polecam.
PS. Mogę się założyć, że Hugo z Lostów by znalazł by swoje liczby na tej kartce. 😀