Reply To: Battlestar Galactica – SPOILERY

Homepage Forumy Na naszych ekranach Seriale Battlestar Galactica – SPOILERY Reply To: Battlestar Galactica – SPOILERY

Stało się. Już poznałem zakończenie serii, która tak namiętnie oglądałem przez lekko ponad trzy lata. Ah, jaki był to dobry pomysł, iż pomimo wstrętu do filmów w telewizji, dnia 6 stycznia 2006 roku (czyli dokładnie w swoje xxx urodziny) zdecydowałem się obejrzeć w TVP pilota BSG. Dałem wciągnąć się na tyle mocno, że przez kilka kolejnych dni zdołałem obejrzeć prawie dwadzieścia odcinków, w tym pierwszy 'na bieżąco' czyli 4×13 Epiphanes. Aż się łezka w oku prawie kręci na wspomnienie tamtych czasów, gdy Baltara podejrzewano o cyloństwo, a koniec całej serii miał mieć miejsce równocześnie z ostatnim odcinkiem drugiej serii…..
W każdym razie stwierdzić muszę, iż żaden oglądany przeze mnie do tej pory serial (no może X-Filesy i S:AAB są tu wyjątkiem) nie przyciągał mnie z taką częstotliwością przed ekran monitora/telewizora. Nigdy zresztą tak bardzo nie cieszyłem się na następny odcinek jak miało to miejsce w przypadku BSG i nie wydaje mi się bym w najbliższej przyszłości doświadczył podobnych wrażeń. Naprawdę szkoda, że to już koniec tak dobrego serialu.