Homepage › Forumy › Na naszych ekranach › Filmy, filmy, filmy › To nie jest kraj dla starych ludzi – spoilery
Czy można sie spodziewać recki na ZP czy "to nie jest film dla starych snobów"?
Dodałem w tytule spoilery na wszelki wypadek 😉
Film jest dobry i Coenów, ale IMHO nie zasługuje na Oscara. Może dlatego go nie zrozumiałem i nie walnę jego recki.
Ale możecie go wykorzystać na prelce o seryjnych mordercach 😉
Jest dobry i zaliczony. Pozostałych nominacji nie widzialem na razie. Recka chodzi po głowie ale najpierw wolę coś posmęcić o living dead nazi a potem o wampirach.
[quote][b]John J Adams napisał/a:[/b]
Film jest dobry i Coenów, ale IMHO nie zasługuje na Oscara. Może dlatego go nie zrozumiałem i nie walnę jego recki.[/quote] ten film zrodził kultowy item jakim jest broń pneumatyczna do zabijania krów//jeżeli ju nie chcecie recki tego to może chociaż Big Lebowski
No sam motyw sensacyjno-redneckowsko-killerski jest bardzo fajny, niestety autor/reżyserzy uparli się na wzbogacenie filmu o przemyślenia życiowe 🙂
No sam motyw sensacyjno-redneckowsko-killerski jest bardzo fajny, niestety autor/reżyserzy uparli się na wzbogacenie filmu o przemyślenia życiowe :)[/quote] Troche mi nie przypadła do gustu ta scena na końcu w której TLJ gada z dziadziem
No właśnie, zjebała cały fajny film o killerze 🙂
jestem swiezo po seansie (…dopiero…) i zgadzam sie z JJA – dobry ale dlaczego otrzymal Oscara to nie rozumiem. Bron pneumatyczna – wiadomo, pomysl i wykorzystanie b.ciekawe ale to nie o tym film…ale na "Najlepszy Film" nie zasługuje. zdecydowanie.
tu sie powtarza sytuacja sprzed roku jak to było w przypadku infiltracji//oskara dostała tylko dlatego ze Scorsese stary był
No to były dwa skandale na raz.
Pierwszy był taki, że Scorsese zrobił remake, a drugi taki, że dostał on Oscara :///
Do dziś nie obejrzałem Infiltracji, Infernal Affairs rządzi forever!
ja obejżąłem i powiem ci że bardzo się różni od oryginału i gdyby pominąć wykorzystanie ciekawego pomysłu to były by to 2 różne filmy
przy czym IA byłby dużo lepszym.
Departed ratuje tak naprawdę muzyka (Dropkick Murphy's \m/), bo tak pod wieloma względami jest przeciętny (a szczur biegnący po balustradzie na końcu jest tak amatorskim motywem, że poczułem się, jakby ten film robił jakiś nowicjusz, który pierwsze szlify na jutubie zdobywał).
No to były dwa skandale na raz.
Pierwszy był taki, że Scorsese zrobił remake, a drugi taki, że dostał on Oscara :///
Do dziś nie obejrzałem Infiltracji, Infernal Affairs rządzi forever![/quote]
swięte słowa!!
tez nie obejzałem
dodam ,że umieszczenie na plakatach (swoją drogą nudnego i przekombinowanego) "We Own the Night" hasła "lepsze niz Infiltracja" spowodowalo ze nie wiedzialem czy smiac sie czy plakać
Warto dodać że po tym tekstem "Lepsze niż Inflitracja" był podpisany jakiś latynoski tytuł, niestety nie pomnę jaki.
(c) 2000-2018 ZakazanaPlaneta.pl
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.