Jak zapewne wiecie ZP co roku organizuje poznański konwent Pyrkon. Co roku też podpina się pod nas jakaś Druga Era i inne kluby.
Tegoroczne wydanie Pyrkonu będzie dla przybyłych gości szczególnie atrakcyjne – oprócz kąpania się w naszym blasku będą oni mogli wziąć udział w wielu atrakcjach, z których część już zapodaliśmy na tej podstronie: [url]http://zakazanaplaneta.pl/viewpage.php?page_id=20[/url].
Na pewno czeka Was król cosplayów i możliwość nabycia owianych kultem t-shirtów ZP. Inne lansy – wkrótce.
Ale budżet jest, u mnie w mieście w centrum wiszą na głównej ulicy bilboardy z Pyrkonem. To obejmuje całą Polske?
Wprawne oko wypatrzy nawet na tym billboardzie znajome logo!
A cała Polska to może przesada, ale parę tych plakatów jest…
Organizatorzy twierdzą że coś koło 10ciu.
W Posen na ul. Dąbrowskiego szata graficzna plakatu idealnie zlała sięz elewacją budynku, w związku z czym trzeba się nieźle przypatrywa żeby cokolwiek zobaczyc. Taki billboard dla snobów…
U nas w Toronto też wisi, aż miło popatrzeć. Zwłaszcza, że poprzednio w tym miejscu była "Pani domu", czy inne "Cztery kąty".
Co nie zmienia faktu że projektant plakatu z uporem maniaka wciska na materiały reklamowe jakiegoś pedalskiego orka/ogra/czy też inny fantasy-shit.
FANTASTYKA TO OPOWIEŚCI O RAKIECIE!!!
(ew. o małych pluszowych misiach z dzidami).
[quote][b]watson napisał/a:[/b]
(ew. o małych pluszowych misiach z dzidami).[/quote]
Nie da się ukryć, że obecność misiów w kinie SF jest dość wyraźna. Weźmy np. Screamers ("Brzeszczoty" – ha, ha) lub AI.
Wściekle dobry materiał na felieton.
EDIT: Co za żenad. Chodziło oczywiście o "Wrzeszczoty"; nie wiedzieć czemu na konkurencyjnej stronie o filmach stoi "Tajemnica Syriusza".
Ostatnio zobaczyłem wszechzacne logo ZP nad wejściem do dworca głównego we Wrocku.
Niestety doznałem zaćmienia umysłu i nie dojrzałem zaledwie dwustukrotnie większego tekstu "Pyrkon".
Aha, więc to o to chodzi…
ZP na Pyrkonie:
[url]http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=1769[/url]
uznajcie to za glupie pytanie ale — te rzeczy nie beda sie chyba odbywały jednoczesnie?? nie chciałbym by mnie pare rzeczy ominelo…
Pewnie że nie – bo my też nie 🙂
No to raduje sie serce me! bardzo dobrze, omija mnie w ten sposob nieprzyjemna sytuacja dylematu decyzyjnego…
[url]http://pyrkon.pl/index.php?go=program[/url]
zapodano program
Pilipiuk out podobno
Niestety tak. A szkoda bo to wierny fan Krypty.
Pozostali zaproszeni-nieobecni: Marek Oramus i Przybylek (nieznanego mi imienia).
(c) 2000-2018 ZakazanaPlaneta.pl
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.